Replici dure între Câțu (PNL) și Chichirău (USR), pe tema „blatului cu PSD”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.02.2020 - 15:10

Ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Cîţu, a respins, la Digi24, acuzaţiile lansate de deputatul USR Cosette Chichirău la adresa liberalilor privind un eventual blat cu PSD.

SHARE

„Acest guvern a căzut pentru că şi-a asumat alegerile în două tururi. Ăsta a fost motivul pentru care s-a pus moţiunea de cenzură. Să ne acuzi pe noi că nu vrem alegeri în două tururi este ceva bizar în acest context. Nu avem cum să avem blat cu PSD. Nu cred că există duşman mai mare al PSD în România ca PNL.

Suntem singurul partid care şi-a asumat guvernarea în 2019. Cu orice risc ne-am asumat guvernarea, ne-am asumat legea bugetului, ne-am asumat alegerea primarilor în două tururi. PNL şi-a asumat aceste lucruri şi ne asumăm că mergem şi la anticipate. Cum să ne acuzi pe noi că facem blat cu PSD pentru anticipate când eşti partenerul nostru şi vrei anticipate? Aici pare ceva bizar, dar cred că trebuie să se clarifice în USR şi nu la noi", a declarat Florin Cîţu, oentru sursa citată.

Reacţia liberalului vine după ce şefa USR Iaşi, Cosette Chichirău, a acuzat, luni, PNL-ul de un "blat politic" în cadrul audierilor din comisiile de Buget-Finanţe-Bănci.

„Nu aţi vrut alegeri în două tururi şi aţi vrut anticipate – şi asta pe motive strict electorale – un blat politic. Aţi tocat PSD-ul că face promisiuni electorale, dar mi se pare că implementaţi aceeaşi tactică – că va e frică să implementaţi soluţii bune pentru România din motive electorale. Şi de aceea suntem astăzi aici, într-o criză politică, pentru că nu aţi vrut alegeri în două tururi şi aţi vrut anticipate – şi asta pe motive strict electorale – un blat politic. Şi eu am o singură întrebare, că de fapt aici noi votăm un blat politic.

Când veţi face blaturi pentru cetăţeni, căci eu am nişte idei? Când veţi face un blat pentru Autostrada Moldova? Când veţi face blat pentru digitalizarea administraţiei publice centrale şi locale? [...] deci, aş vrea un blat pentru digitalizarea administraţiei, de exemplu un amendament pe care USR l-a transmis Guvernului dar nu l-aţi luat în calcul. Când veţi face un blat pentru spitale regionale?”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.