Record de cazuri Covid-19 în Germania, Austria și Cehia. Merkel vorbește despre o situație dramatică

DE Daniel Toșa | 17.11.2021 - 14:51
Record de cazuri Covid-19 în Germania, Austria și Cehia. Merkel vorbește despre o situație dramatică/FOTO: coe.int

Mai multe țări europene printre care Germania, Austria, Cehia și Ungaria au raportat miercuri numere record de infecții cu coronavirus-ul, în contextul în care Europa pare în pragul izbucnirii unui nou val al pandemiei, relatează The Guardian.

SHARE

Institutul Robert Koch (IRK), agenția guvernului federal german pentru combaterea bolilor infecțioase, a raportat un record de 52.826 de noi infecții înregistrare în ultimele 24 de ore, numărul acestora fiind în creștere.

Media pe șapte zile este acum de 41.052 de cazuri, cea mai ridicată de la izbucnirea pandemiei. Bilanțul oficial al deceselor cauzate de COVID-19 a crescut la 98.274 după ce alte 294 de persoane și-au pierdut viața din cauza bolii cauzate de coronavirus.

Ministrul sănătății Jens Spahn le-a cerut medicilor să nu fie prea stricți în ceea ce privește așteptarea a cel puțin 6 luni până la administrarea dozei booster a unui vaccin anti-Covid.

Citește și: Fostul senator PSD Dan Șova, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Cancelarul Angela Merkel a făcut un nou apel la locuitorii țării să se vaccineze, afirmând că situația este „dramatică”.

Numărul de infecții cu coronavirus-ul a atins un nivel record și în Austria învecinată, autoritățile din această țară raportând miercuri 14.416 de noi cazuri. Este pentru prima dată când numărul de contagieri zilnice a depășit 14.000 de persoane în Austria.

În perioada de vârf a valului pandemic anterior din urmă cu aproximativ un an recordul de infecții a fost de 9.586 de cazuri zilnice, țara intrând atunci în carantină totală.

Citește și: Gore de la Cluj după ce a spus că va ploua cu morți: Sunt inofensiv, să moară ce-am mai pă interes

De această dată autoritățile austriece au impus carantinarea pentru toți cetățenii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirus-ului, măsura intrând în vigoare de luni.
În jur de 65% din populația Austriei este vaccinată cu schema completă a unui vaccin anti-Covid.

Agenția Reuters relatează că situația este gravă în două dintre cele nouă provincii ale Austriei, Austria Superioară și Salzburg, unde spitalele încep să rămână fără paturi, scrie Hotnews.

Autoritățile din Cehia au raportat miercuri 22.479 de noi contagieri cu coronavirus-ul, un număr record și pentru această țară cu o populație de 10,7 milioane de locuitori.

Numărul de cazuri a crescut cu 54% față de săptămâna trecută și a depășit recordul anterior de 17.778 de infecții raportat în luna ianuarie a acestui an.

Austria tinde să raporteze un număr mai mare de cazuri în zilele de marți deoarece mai multe persoane se testează în timpul weekendului. Guvernul premierului Andrej Babis s-a opus înăspririi restricțiilor, așteptând ca acest lucru să fie făcut de viitoarea administrație care va prelua conducerea țării în următoarele săptămâni.

Însă înrăutățirea situației din spitale a făcut executivul de la Praga să ia în calcul impunerea unor restricții pentru persoanele nevaccinate, măsura urmând a fi discutată într-o ședință de guvern ce va avea loc joi.

Rata de vaccinare anti-Covid a Cehiei este sub media Uniunii Europene, doar 57,6% din populația totală a țării fiind vaccinată cu schema completă a unui vaccin anti-Covid.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te