Reacția lui Vlad Voiculescu după acuzațiile DNA pe tema vaccinurilor anti-COVID: „Cîțu a decis”

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.11.2023 - 19:04
Reacția lui Vlad Voiculescu după acuzațiile DNA pe tema vaccinurilor anti-COVID: „Cîțu a decis” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Reacția lui Vlad Voiculescu după acuzațiile DNA pe tema vaccinurilor anti-COVID. Fostul ministru a declarat că vinovat de achiziția vaccinurilor a fost premierul Florin Cîțu.

SHARE

Vlad Voiculescu a reacționat, joi, după acuzațiile DNA pe tema vaccinurilor anti-COVID. Fostul ministru a declarat că vinovat de achiziția vaccinurilor a fost premierul Florin Cîțu. 

Reacția lui Vlad Voiculescu după acuzațiile DNA pe tema vaccinurilor anti-COVID: „Cîțu a decis”

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, joi, că vaccinarea anti-COVID s-a aflat în subordinea premierului în perioada pandemiei şi acesta a luat şi deciziile privind achiziţia de vaccinuri.

"Pe 21 septembrie 2021, spuneam că o anchetă privind achiziţia de vaccinuri în România este binevenită. În primul rând, pentru că un moment critic pentru România şi sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD.

Citește și: Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, vizați de DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătăţii: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiţă care îi raporta ministrului Apărării Ciucă şi premierului Cîţu", a scris Voiculescu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, cantităţile alocate statelor membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziţie al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populaţiei.

Deciziile privind achiziţia de vaccinuri au fost luate "exclusiv" de premierul de la acea vreme, a transmis preşedintele USR Bucureşti.

"Există înregistrări ale şedinţelor de Guvern şi documente care probează că premierul şi-a asumat aceste decizii. Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea 'specialilor', centrele secrete pentru 'speciali', falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) şi este de notorietate că am fost şi dat afară din Guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziţionate a constituit o decizie de oportunitate în condiţii de incertitudine privind disponibilitatea producţiei, evoluţia tulpinilor, necesitatea re-vaccinării", a explicat Voiculescu.

El a susţinut că în mandatul de ministru a acţionat "cu cinste" şi "punând mereu pe primul loc viaţa şi sănătatea oamenilor".

"Sunt desigur semne de întrebare cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupţie şi care nici măcar nu îmi aparţine face înainte de o campanie electorală subiectul unei acţiuni penale.

Citește și: Guvernul, obligat să plătească pentru 27 de milioane de vaccinuri anti-COVID. Cum vrea să rezolve

Deşi sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerinţele politicului în Justiţie, am convingerea că există resursele de profesionalism şi onestitate în acest sistem pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acţionat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viaţa şi sănătatea oamenilor", a completat Vlad Voiculescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccinuri anti-COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te