Rareș Bogdan: „Wilders nu este un pericol pentru șansa României de a intra în Schengen”

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.11.2023 - 20:21
Rareș Bogdan: „Wilders nu este un pericol pentru șansa României de a intra în Schengen” - Foto: Profimedia Images/ Colaj/ Imagine cu caracter ilustrativ

Rareș Bogdan a declarat că Wilders nu este un pericol pentru șansa României de a intra în Schengen.

SHARE

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat că alegerea lui Geert Wilders în Olanda nu este un pericol pentru șansa României de a intra în Schengen. 

Rareș Bogdan: „Wilders nu este un pericol pentru șansa României de a intra în Schengen”

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, vineri, în cadrul emisiunii „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24, că liderul Partidului Libertății anti-migrație, Geert Wilders, care a câștigat recentele alegeri generale din Olanda, nu reprezintă un pericol pentru șansa României de a accede la Spațiul Schengen, pentru că, cel mai probabil, nu va reuși să formeze un nou guvern și să-l înlocuiască pe actualul premier Mark Rutte. 

Citește și: Șanse ZERO pentru România la Schengen. Candidatul anti-UE și anti-migrație, victorie în Olanda

„Geert Wilders a câștigat alegerile cu 37 de parlamentari din 150, dar niciuna dintre forțele politice, nici cei de pe locul doi cu 24 de parlamentari conduși de Timmermans, nici cei de pe locul 3 conduși de fostul premier Rutte, respectiv de doamna Yeşilgöz-Zegerius, înlocuitoarea domnului Rutte, respectiv nici CDA - membrii ai grupului Popular European, colegii mei - cu 20 de parlamentari, nu sunt de acord să conducă.

Deci foarte probabil Geert Wilders va rămâne cu o victorie de etapă, își va pregăti campania pentru europarlamentarele din iunie dar nu va guverna. Așa că nu trebuie să avem teama că Wilders, care este anti-imigrație și și-a construit întreaga campanie pe anti-migrație, tatăl lui fiind olandez căsătorit cu o mamă indoneziană.

Ei nu au mai repede de 90 de zile, poate să dureze...În Olanda au fost luni de zile, 7, 8 luni când a rămas premierul fără guvern învestit”, a afirmat Rareș Bogdan.

Populistul de extremă dreapta Geert Wilders a numit vineri o „iscoadă” pentru a explora coaliții de guvernare viabile, în încercarea de a deveni următorul prim-ministru al Țărilor de Jos, după ce a înregistrat câștiguri șoc în alegeri.

Citește și: Comisia Europeană schimbă sistemul Schengen? Cum se vor face controalele la frontieră

Aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen este inclusă pe ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI din 4-5 decembrie.

Surse guvernamentale spuneau că decizia de a menține punctul pe agenda Consiliului JAI ține de discuțiile pentru deblocarea vetoului austriac, precum și de alegerile din Olanda, de la finalul lunii noiembrie, țară care se opune aderării Bulgariei, potrivit digi24.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te