Profesorul care nu vrea mască, prezent la o acţiune electorală a PSD, cu elevii săi

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.09.2020 - 18:07
Montaj realizat de Bihoreanul

Profesorul Nelu Pop, instructor de lupte la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, devenit faimos după ce a înregistrat şi difuzat zilele trecute pe Facebook o pledoarie împotriva măsurilor de prevenţie sanitară chiar într-o sală de clasă, este implicat politic.

SHARE

Imagini ce-l înfăţişează pe Nelu Pop, alături de copii care par să-i fie elevi, oricum minori, fapt interzis de lege, în timpul unei acţiuni electorale a PSD desfăşurată sâmbăta trecută în favoarea candidatului acestui partid la Primăria comunei Oşorhei, Adrian Seica, au fost făcute publice joi, tot pe internet, o plângere în acest sens fiind trimisă şi publicațiilor locale, pe e-mail, de către candidatul PNL la Primăria aceleiaşi comune, Ioan Gligor.

„Nu am crezut că acest domn profesor are atâta tupeu să aducă la o acţiune electorală copii. Sunt elevi de la acelaşi liceu (n.r. - Liceul Sportiv), unde este elev şi copilul candidatului PSD, Adrian Seica", a declarat Gligor ulterior pentru Bihoreanul.

Contactat şi el, profesorul Nelu Pop a refuzat să răspundă atât în legătură cu simpatiile sale politice, cât şi dacă şi-a angrenat elevii în acţiunea PSD.

„Nu sunt membru al niciunui partid şi nu înţeleg de ce mă întrebaţi ce fac eu în timpul liber. Nu spun nici că am fost (n.r. – la acţiunea electorală), nici că n-am fost, e viaţa mea personală. Refuz să vă răspund la orice întrebare", a declarat bărbatul.

Profesorul Nelu Pop, de la Liceul cu Program Sportiv Bihor, s-a filmat în clasă, în timp ce şi el, şi elevii săi de clasa a XI-a purtau măşti de clovn, ca o formă de protest faţă de faptul că în şcoală stau ca „animăluţele în ţarc" şi că sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie.

În aceeaşi filmare, cadrul didactic îl prezenta ca pe un martir pe un alt politician anti-mască, George Simion, fondatorul partidului Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) şi participant de frunte la protestele organizate în Capitală împotriva obligaţiei de purtare a măştii de protecţie.

„La fel cum George Simion stă noapte de noapte, supus unor abuzuri, începând cu autorităţile, să încercăm să schimbăm ceva. Să nu devenim nişte animăluţe care nu pot gândi, cu botniţa pe gură", spunea instructorul de lupte.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.