Prin ce trece Horia Moculescu care fuma 3 pachete pe zi. "Am fost un inconștient"

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.11.2023 - 20:07
Prin ce trece Horia Moculescu care fuma 3 pachete pe zi. "Am fost un inconștient" - Foto: Evenimentul zilei / imagine cu caracter ilustrativ

Horia Moculescu trece prin clipe sensibile după ce toată viața a fumat câte trei pachete de țigări pe zi. Acum, muzicianul a dezvăluit care este starea lui de sănătate după ce 40 de ani a fumat zi de zi.

SHARE

Horia Moculescu este de departe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați muzicanți de la noi din țară. Cu toate că a fost mereu discret privind viața personală, acum a făcut declarații despre starea sa de sănătate după 40 de ani de fumat zi de zi.

A fumat 40 de ani zi de zi 

Horia Moculescu are 86 de ani. În urmă cu două luni acesta a suferit o intervenție chirurgicală de la care acum se recuperează. Iată ce a declarat artistul.

„Cât despre sănătate… am avut o operație de hernie inghinală acum o lună și jumătate. Rudele mele de la Drăgășani și-au exprimat revolta față de hotărârea mea de a mă opera la 86 de ani. În rest, ce să spun, plătesc un tribut imens fumatului de care m-am lăsat acum 23 de ani, dar repercusiunile sunt pe măsura inconștienței de atunci.”, a mărturisit Horia Moculescu, în urmă cu puțin timp, pentru viva.ro.

Are 23 de ani de când a ales să renunțe la vicii însă sechelele se văd și acum.

”Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot”, a mărturisit Horia Moculescu.

Pe lângă starea lui de sănătate, compozitorul își face griji constant și pentru fiica sa, care are un program foarte solicitant.

„Altfel, mă ocup de umplerea timpului liber al fiicei mele, Nidia. Ea nu prea are grijă, cântă la un club și cântă de seara de la 22 până la 6 dimineața. Eu am cântat în tinerețe numai de la 23 la 4 dimineața, așa era la Barul Melody. Sigur că bioritmul se schimbă. Ea doarme ziua. Cred că răspunsul la prima întrebare este destul de cuprinzător.”, a mai spus pianistul, pentru sursa menționată mai sus. 

Se menține în formă la 86 de ani

Deși are 86 de ani și ar putea să se retragă cu brio, stând cu familia sau ieșind în parc așa cum fac pensionarii de vârsta lui, muzicianul nu are stare. Acesta povestește că are un computer și un pian și compune muzică.

Citește și: Văduvă la 43 ani, Marina Voica se recăsătorește cu un bărbat celebru cu 20 de ani mai tânăr

„Îmi impun, fiind obiectiv și lucid. Deci, fiind lucid și responsabil, îmi dau seama… sau simt că mai am ceva de spus, dar știu că nu mai am timp. Eu nu am 26 de ani, nici 36, nici 76… Nici 86 măcar. Am 86 și jumătate. Și atunci, acesta este computerul de muzică, aici este pianina, aici este computerul de toate zilele, de știri, de comentarii…”, a mai precizat cunoscutul compozitor, pentru sursa de mai sus.

Deși cântă non-stop la pian, artistul spune că vecinii încă nu s-au declarat deranjați de zgomot.

„Am posibilitatea să compun digital, există tehnologie, dar eu cânt la pian. Sunt în acest bloc de 50 de ani, dar nimeni nu mi-a bătut vreodată în perete sau la ușă. Oamenii îndrăznesc, lumea îndrăznește orice, dar nu cred că am deranjat.

Lumea nu a bătut pentru că poate le place, poate mă respect. Deocamdată nu mi s-a întâmplat. Să dea Dumnezeu să nu mi se întâmple niciodată!”, a mai spus artistul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te