Primarul din Argeș suspectat că și-a incendiat primăria a fost prins în Gorj

DE Edi Neagu | Actualizat: 15.12.2021 - 10:22
Primarul Mihai Marin a fost filmat imediat după izbucnirea incendiului. FOTO: facebook

Edilul din localitatea Beleți Negrești a fost prins după ce a produs un accident pe Valea Jiului și a căzut în apă.

SHARE

Dispărut după un incendiu în clădirea primăriei și rănit într-un accident rutier, un primar din județul Argeș a fost găsit de polițiști. El a ajuns la spital, de două ori în 24 de ore, potrivit digi24.ro

Este vorba despre edilul din Beleți Negrești. Luni dimineață, pompierii au fost chemați să stingă un incendiul în clădirea primăriei din comună și au constatat că focul fusese pus intenționat. În același timp, primarul a dispărut de acasă.

Marți, el a făcut un accident cu mașina, în județul Gorj. A fost rănit ușor și a plecat pe proprie răspundere din spital.

Puțin după miezul nopții, poliția din Pitești a anunțat că l-a găsit pe bărbatul de 53 de ani, care avea o ușoară hipotermie.

 

După ce medicii îl vor trata, el va fi audiat.

Citește și: ANALIZA Patru oameni din stat, cu ochii pe Arafat. După multe catastrofe, vine vremea decontului

În noaptea de duminică spre luni, sediul primăriei din Beleți-Negrești, din județul Argeș, a fost cuprins de incendiu. Întâmplător sau nu, tot din acea noapte a dispărut și edilul comunei, Mihai Marin. Membrii familiei spun că nu mai știu nimic de el de atunci și au anunțat poliția.

La o zi după incendiu, bărbatul a fost văzut, însă, la o distanță de peste 250 de kilometri de locuință. Fusese implicat într-un accident rutier tocmai pe Defileul Jiului. Edilul ar fi pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil și s-a oprit cu mașina într-un șanț.

Corina Scurtu, purtător de cuvânt la IPJ Gorj: "Un bărbat în vârstă de 53 de ani din comuna Beleți, județul Argeș, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 66, Defileul Jiului, din direcția Petroșani către Târgu Jiu, într-o curbă la dreapta, ar fi intrat în coliziune cu un parapet de beton montat pe marginea carosabilului.  În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă".

Citește și: Premierul despre incidentul cu soții Șoșoacă: „inacceptabil”, „trebuie clarificat de urgență”

Imediat după accident, primarul a fost dus la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Avea răni ușoare. Medicii i-au acordat primele îngrijiri, după care bărbatul a plecat pe proprie răspundere. Așa că s-a făcut din nou nevăzut.

Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Târgu Jiu: "Pacientul nu prezenta leziuni care să îi pună viața în pericol, a refuzat internarea, acest lucru fiind consemnat în foaia de observație de la Unitatea de Primiri Urgențe pe care bărbatul a semnat că își asumă riscurile refuzului internării".

Între timp, primăria din Beleți-Negrești a ars aproape în întregime. Focul ar fi fost pus intenționat, spun anchetatorii. În jurul celor două clădiri mistuite de flăcări, pompierii au găsit urme de motorină.

În timpul incendiului, a fost afectată și arhiva primăriei. Deocamdată nu se știe cine este vinovat de incendiu. Polițiștii din Argeș au deschis un dosar penal pentru distrugere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te