Primarul comunei Beleţi-Negreşti, arestat preventiv pentru incendierea clădirii primăriei

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.12.2021 - 17:18
Primarul comunei Beleţi-Negreşti, arestat preventiv pentru incendierea clădirii primăriei. / Foto: ziarulargesul.ro

Judecătoria Topoloveni a dispus arestarea preventivă a primarului comunei argeşene Beleţi-Negreşti, Mihai Marin, suspectat că a provocat un incendiu în sediul instituţiei pe care o conduce.

SHARE

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.M. (...) pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere (...) şi sustragere sau distrugere de înscrisuri (...) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.12.2021 şi până la data de 15.01.2022, inclusiv. Respinge cererea inculpatului privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar", se arată în hotărârea instanţei.

Decizia este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Mihai Marin a fost reţinut în urmă cu o zi, fiind cercetat pentru distrugere prin incendiere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Citește și: Rusoaica Daria Radionova, iubita lui Alex Bodi, și-a luat Rolls-Royce Ghost de peste 300.000 de euro

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., pe raza localităţii Beleţi-Negreşti. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, conform art. 256, alin. 4 şi 259 din Codul Penal", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de aducere pe numele unui bărbat de 53 de ani, din Beleţi-Negreşti, bănuit de săvârşirea faptelor.

Citește și: Culturistul Yuri Tolochko a divorțat de „soția gonflabilă” pentru a deveni bigam

"După administrarea probatoriului, în cursul serii, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore", preciza IPJ Argeş.

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la sediul Primăriei Beleţi-Negreşti, primele verificări indicând că focul ar fi fost pus intenţionat, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Primarul Mihai Marin nu a mai putut fi contactat după producerea incendiului. În cursul zilei de luni, el a fost implicat într-un accident rutier produs pe Defileul Jiului şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Târgu Jiu, ulterior părăsind la cerere unitatea medicală.

Edilul a fost găsit de poliţişti în municipiul Piteşti, în noaptea de marţi spre miercuri, fiind internat în spital cu hipotermie şi mai multe leziuni traumatice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te