Prima pacientă depistată cu coronavirus din județul Alba, vindecată oficial

DE Adelina Sahlean | 31.03.2020 - 12:28
Foto: Digi24

În curusul zilei de astăzi, luni 30 martie, primul caz de infectare din județul Alba a fost declarat vindecat. Este vorba despre femeia în vârstă de 36 de ani, întoarsă din Italia, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate.

SHARE

"Pacienta a intrat în carantină şi a fost testată în ziua sosirii în ţară. A fost internată în cadrul compartimentului de Dermatovenerologie din cadrul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în data de 18 martie, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezenţa noului coronavirus. (...). Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 şi 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieşit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună şi a fost externată în cursul zilei de luni", a transmis Biroul de Presă al SJU Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Pentru siguranţă, femeia va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu şi va fi monitorizată de către specialiştii DSP Alba.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Apuseni, a fost confirmat cu COVID-19, acesta fiind cel de-al patrulea caz înregistrat în judeţul Alba, el fiind internat în prezent în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

"Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Alba, a fost adus, în noaptea de 29 spre 30 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orăşenesc Abrud. Pacientul era febril şi a fost internat în compartimentul Dermatovenerologie, din cadrul secţiei de Boli Infecţioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Rezultatul testării, în cazul său, din data de 30 martie, a fost pozitiv", se menţionează într-un comunicat de presă al SJU Alba Iulia transmis, marţi, AGERPRES.

Conform anchetei epidemiologice, bărbatul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală.

Acesta este al treilea caz de COVID-19 internat la spitalul din Alba Iulia. La sfârşitul săptămânii trecute a fost diagnosticat cu această boală un bărbat de 60 de ani, din oraşul Teiuş, el fiind spitalizat în secţia ATI a unităţii medicale.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.