Președintele organizației PNL Argeș, pus sub urmărire penală pentru trafic de influență

DE Edi Neagu | Actualizat: 12.11.2021 - 10:33
Adrian Miuțescu este cercetat pentru fapte de corupție. FOTO: Facebook

Liderul organizației Argeș a PNL și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal, împreună cu Ludovic Orban.

SHARE

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti au anunțat că au efectuarea urmăririi penale faţă de Miuțescu Adrian, preşedinte al Organizaţiei Judeţene Argeş a PNL. Miuțescu este şi deputat în Parlamentul României și este acuzat de opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000).

De asemenea, mai este cercetat Tofan Gelu, preşedinte al Organizaţiei Piteşti a PNL şi viceprimar al municipiului Piteşti, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000).

Citește și: Austria ia în calcul carantinarea totală a persoanelor nevaccinate anti-COVID

În dosar mai apar numele lui Mitrofan Cristian, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000).

De asemenea, Chiru Ovidiu, comisar superior la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, este cercetat pentru instigare la una dintre infracţiunile reţinute în sarcina primului menţionat.

Citește și: Carnavalul din Germania, inagurat de mii de oameni în pofida îngrijorărilor provocate de pandemie

În ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale se arată că, în cauză există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă de existenţă a infracţiunilor precizate, fiind conturată următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie - iulie 2021, suspectul Miuţescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar şi a unei alte persoane în funcţii de conducere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş. Aceasta, în condiţiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

În aceeaşi manieră, Miuţescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcţie de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia şi de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploieşti la Piteşti.

În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuţescu Gheorghe Adrian şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţia menţionată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menţinerea/numirea în funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli a unor persoane agreate de partid, aceste influenţe fiind exercitate şi la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum şi în lunile aprilie şi august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naţionale Poşta Română în scopul angajării unei persoane la această instituţie, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcţie de conducere la nivel judeţean.

În perioada iulie - august 2021, suspectul Tofan Gelu şi Mitrofan Cristian şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţiile ocupate in partid, pe lângă persoane din Inspectoratul Şcolar Argeş, în scopul menţinerii unei anumite persoane în funcţia de inspector şcolar sau în scopul numirii aceleiaşi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum şi pentru numirea în funcţia de directori de şcoli a unor persoane agreate de partid.

Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.