Prefectul Capitalei ia în considerare carantina doar de la 6 la mie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.03.2021 - 14:39
Prefectul Capitalei ia în considerare carantina doar de la 6 la mie.Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, nu ia în considerare carantinarea Bucureștiului dacă nu se depășește rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. El arată că nu se vor lua „măsuri doar de dragul" de a fi luate.

SHARE

„Este foarte important ca populaţia să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. (...) Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6. (...)

Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere", a arătat, duminică, prefectul Capitalei, citat de Agerpres.

Alin Stoica a mai spus că nu se vor lua măsuri „doar de dragul" de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

„Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm. Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri", a adăugat prefectul. 

În contextul în care incidența în București este de 5,33 la mie, în Capitală restricțiile existente se vor prelungi cu alte 14 zile. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.