Predoiu, despre confruntările dintre fermieri și polițiști: „Nu vor intra în oraș fără autorizație”

DE Alin Crișan | Actualizat: 12.01.2024 - 10:05
Predoiu, despre confruntările dintre fermieri și polițiști: „Nu vor intra în oraș fără autorizație” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cătălin Predoiu a declarat joi, la Jurnalul de Seară de la Digi24, referitor la protestul fermierilor, că „organele de ordine nu fac altceva decât să aplice legea”, făcând apel la rațiune și calm din partea tuturor.

SHARE

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat joi, la Jurnalul de Seară de la Digi24, referitor la protestul fermierilor, că „organele de ordine nu fac altceva decât să aplice legea”, făcând apel la rațiune și calm din partea tuturor.

Predoiu, despre confruntările dintre fermieri și polițiști: „Nu vor intra în oraș fără autorizație”

Ministrul a mai explicat că aceștia nu vor intra în oraș dacă nu vor obține autorizație de protest. 

„Organele de ordine aplică legea și numai legea. Dacă vreți să forțez, eu, dacă m-aș urca la volanul unui autocamion și aș încerca să intru în Centrul Capitalei aș fi oprit.

Nu facem altceva decât să aplicăm legea și le mulțumesc celor care o fac cu promptitudine, fermitate și tact. Situația este sub control. 

Citește și: VIDEO George Simion a vrut să confiște protestul transportatorilor și fermierilor. A fost huiduit

Au încercat să intre, li s-a explicat și mă bucur că nu s-au făcut forțări iraționale și nu au derapat. Fac apel să rămână în litera și în spiritul legii. Așa este normal”, a explicat ministrul.

El a mai spus că trebuie să existe autorizație de zonă, adăugând că sunt două tipuri, cea pentru a circula într-o anumită zonă și una pentru protest. 

„Trebuie să aibă autorizație de zonă. Sunt două tipuri, una este de a circula într-o anumită zonă și una pentru un protest. Au fost situații în care astfel de mașini au avut astfel de autorizații și au pătruns până în centrul orașului, dar pe baza unui act legal.

Înțeleg de la domnul prefect, căruia îi mulțumesc că a discutat cu presa, că nu ar fi o problemă dacă dânșii intră într-un dialog normal cu autoritățile pentru a obține aceste autorizații”, a mai spus Cătălin Predoiu. 

Ministrul a făcut apel la cei care își exprimă nemulțumirea în acest fel să nu încalce legea 

Ministrul a făcut apel la cei care își exprimă nemulțumirea în acest fel să nu încalce legea și să nu pună în pericol polițiștii, jandarmii sau cetățenii.

„Fac apel la cei care își exprimă nemulțumirea și cererile în acest fel să nu încalce legea, să nu pună în pericol polițiștii, jandarmii sau cetățenii. Au și ei drepturi, inclusiv la integritate fizică.

Riscul face parte din meseria de polițisit, jandarm, salvator etc., dar este condamnabil când riscul este produs în mod voit de un alt cetățean. Legea va fi aplicată și să nu se conteze pe o derogare de astfel de atribuții din partea forțelor de ordine”, a mai declarat Predoiu.

Citește și: PSD crede că protestele fermierilor şi transportatorilor sunt deturnate politic: „Îmi pare rău”

Întrebat dacă se va încheia protestul, Predoiu a explicat că „forțele de ordine au transmis un mesaj prin modul în care au acționat, că nu se poate continua astfel, că orice forțare nu are niciun fel de șansă de a prevala”.

„Fac apel la rațiune, calm din partea tuturor. Există căi legale, proceduri, autorizații care pot fi emise, mijloace democratice organizate prin lege, există toate căile posibile pentru a se obține astfel de autorizații”, a conchis Cătălin Predoiu, la Digi24.

Fermierii care participă la un protest cu tractoare pe șosele au ajuns la marginea Bucureștiului, după ce au spart barajul poliției de la intersecția Centurii cu drumul spre Chiajna. Protestatarii au intrat în localitate, iar poliția încearcă din nou să-i oprească din drum.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te