Piaţa Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.02.2022 - 21:43
Piaţa Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC. / Foto: realitatea.net

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat o acţiune de control în piaţa "Gemeni" din Capitală, în urma căreia au aplicat amenzi.

SHARE

De asemenea, echipele de comisari ai ANPC, coordonaţi de vicepreşedintele Mihai Culeafă, au luat şi măsura opririi definitive de la comercializare şi a retragerii din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficienţe.

"După acţiunea de control din Piaţa Delfinului, mi-am dat seama că lucrurile nu stau deloc aşa cum m-aş fi aşteptat. M-am hotărât să o iau la pas prin pieţele sectorului 2 (...) O nouă piaţă, o nouă dezamăgire. Piaţa, ce demult se numea Galaţi, astăzi Gemeni, a rămas şi ea încremenită într-o vreme lipsită de exigenţele vieţii pe care o trăim astăzi. Mizerie, nepăsare, lucruri ce nu pot fi, din păcate, sancţionate. Este mult de muncă şi sunt decis să fac tot ce îmi stă în putinţă să schimb lucrurile în bine. Piaţa încurajează micul producător, nu marele bişniţar. Vreau produse româneşti vândute în condiţii respectabile", a declarat Mihai Culeafă.

Citește și: Statistică TÜV: Top 10 cele mai fiabile și cele mai proaste mașini second hand de 9-10 ani vechime

Cele mai importante deficienţe constatate de ANPC în Piaţa Gemeni 

Printre cele mai importante deficienţe constatate, au fost: comercializarea unor produse nesigure fără niciun element de identificare-caracterizare; comercializarea unor produse lactate şi preparate din carne vrac şi ambalate, expuse în vitrine cu rugină, mucegai, zone rupte, aspect depreciat; comercializarea de produse cu denumirea "de casă", ceea ce reprezintă o practică comercială incorectă; lipsa menţiunilor referitoare la alegeri şi valori nutriţionale pe eticheta produsului; comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită; utilizarea unor vitrine frigorifice unde s-a constatat, după înlăturarea panourilor de protecţie de la baza agregatelor, prezenţa ruginii şi a insectelor moarte pe întreaga suprafaţă, strat grosier de impurităţi şi praf, exfolierea stratului de vopsea; depozitarea ouălor vrac în acelaşi spaţiu cu brânzeturi şi măsline; comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice de aspect, cu lovituri mecanice şi zone deshidratate; comercializarea unor produse fără eticheta de preţ, ţara de provenienţa şi calitatea produselor; comercializarea unor produse contrafăcute - vin expus în sticle tip din plastic cu etichete scrise de mână; comercializarea unor produse depozitate direct pe paviment; utilizarea unui cântar pentru care operatorul economic fără verificare metrologică; operatorul economic nu deţinea autorizaţii de funcţionare.

Citește și: J.D. Power: Top-ul celor mai fiabile mașini 2022. Ține cont de rata de defect de-a lungul a trei ani

În ceea ce priveşte condiţiile de funcţionare ale Pieţei Gemeni, comisarii ANPC au constatat: existenţa pavimentului depreciat în totalitate, cu grad avansat de uzură, cu strat gros de mâzgă şi mucegai; pereţi laterali afumaţi, nefinisati, cu zone cu rugină, cu tencuiala spartă, plăci de cărămida lipsă, complet neigienizaţi; bazinul prezintă zone cu faianţa lipsă sau plăci sparte, pavele şi stâlpul din beton, din interiorul bazinului, deteriorat, tencuiala căzută; existenţa unor trepte de acces în unităţi rupte; cupola de plexiglas îmbâcsită, cu strat gros de praf, cu zone sparte, rupte, depreciate, fără a asigura etanşeitatea corespunzătoare; prezenţa animalelor în interiorul pieţei, printre produsele expuse spre vânzare; comercializarea produselor operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Gemeni se realizează direct pe paviment; aspectul general al pieţei este de grad avansat de uzură.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te