De asemenea, echipaje comune formate din poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti desfăşoară acţiuni pentru asigurarea segmentului de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră, precizează, sâmbătă, IGPF.
În vederea fluidizării traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră în vederea dispunerii unor măsuri comune.
Din 26 mai, Poliţia de Frontieră a trimis doi poliţişti de frontieră în misiune operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom - Nikelsdorf, situat la graniţa ungaro-austriacă.
Aceştia colaborează cu autorităţile austriece şi ungare de aplicare a legii din punctul de frontieră, pentru gestionarea eficientă a fluxului de pasageri care se deplasează spre România, dar şi cu cetăţenii români aflaţi la frontiera Austriei cu Ungaria, cărora le distribuie materiale informative şi îi îndrumă pe aceştia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună, în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea de destinaţie.
IGPF recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea într-un timp foarte scurt.