Părinții Sarei, audiați la DIICOT. Anchetatorii vor să afle de ce a murit fata lor

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.08.2023 - 13:22
Părinții fetei sunt aduiați la DIICOT Foto: Captură Digi 24

Părinții Sarei, eleva de 16 ani care a murit în casa unui tânăr din Neamț după ce a consumat droguri, sunt audiați de procurorii de la combaterea crimei organizate. Oamenii legii vor să afle cum a ajuns fata să consume droguri.

SHARE

Părinții fetei de 16 ani din București, care a murit la Piatra Neamț, unde urma să participe la un concurs școlar însă a murit  în casa unui tânăr despre care se presupune că este traficant de droguri, sunt audiați de DIICOT.

În urma investigațiilor, medicii legiști au constatat că adolescenta consumase substanțe interzise înainte să moară.

Părinții Sarei, audiați la DIICOT. Anchetatorii vor să afle de ce a murit fata lor 

Părinții știau că fata lor era la un concurs școlar. Tânărul în casa căruia a fost găsită moartă este arestat preventiv.

Fata de 16 ani a plecat din București ca să participe la un concurs de dezbateri în județul Neamț. Deși la competiție au participat aproape 200 de tineri, directorul liceului care a organizat evenimentul nu s-a gândit că ar trebui anunțat și Inspectoratul Școlar. Instituția a aflat despre tragedie de la televizor, așa că a deschis propria anchetă internă.

Citește și: Adolescenta din București a murit la Neamț, în casa unui traficant de droguri. Tatăl fetei, audiat

"La nivelul inspectoratului s-a constituit o comisie de verificare a contextului desfășurării activității, mai exact existența unui parteneriat între inițiatorii activității și instituția de învățământ.", a declarat Florentina Luca Moise, inspector școlar general Neamț pentru Digi 24.

Conducerea liceului s-a ocupat de cazarea tinerilor, însă fata care a murit a stat alături de prietena ei într-un alt hotel, rezervat de părinții săi. Odată ce a ajuns în Neamț, au început primele minciuni.

Citește și: Poliția: Adolescenta dispărută și găsită moartă la Ploiești a fost ucisă. Criminalul a fost arestat

"Ea a ajuns la 10 jumătate. A zis că prietena ei doarme și a zis că își face un duș și că urmează să se culce. A fost preluată de la gară de acest băiat în jurul orei 21 și a plecat cu mașina băiatului.", a spus tatăl victimei.

Citește și: De ce a murit o adolescentă din București în casa unui tânăr din Neamț. Trebuia să fie la un concurs

Băiatul care luat-o cu mașina este un traficant de droguri, spun procurorii DIICOT. Cei doi și-ar fi petrecut seara împreună, iar fata a luat stupefiante extrem de puternice. După câteva ore, ea a leșinat.

"Se aflau părinții băiatului în locuință la momentul respectiv. Din câte am înțeles, mama băiatului ar fi chemat ambulanța. Atât băiatul de 19 ani, care i-ar fi dat drogurile, cât și alți doi complici, au fost arestați de procurori. La percheziții, anchetatorii au găsit în casele lor sute de grame de droguri. După tragedie, la București au fost anunțate mai multe controale.", a mai spus tatăl Sarei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te