De ce a murit o adolescentă din București în casa unui tânăr din Neamț. Trebuia să fie la un concurs

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.08.2023 - 15:58
Medicii au încercat să resusciteze fata dar nu au reușit Foto: Facebook: IGSU (imagine cu rol ilustrativ)

Noi informații ies la iveală în cazul anchetei ce privește decesul unei tinere de 16 ani din București care plecase la Piatra Neamț pentru a participa la un concurs școlar. Trei tineri au fost arestați în acest caz la propunerea DIICOT.

SHARE

O tânără de 16 ani din București a murit în casa unui tânăr de 19 ani din Neamț, iar anchetatorii au descoperit ce s-a întâmplat înainte de acest moment tragic. 

Fata trebuia să participe la un concurs școlar însă a fost atrasă într-o locuință din Dumbrava Roşie. Rezultatele necropsiei arată că adolescenta consumase droguri. 

Trei tineri au fost arestați la domiciliu pentru 30 de zile. 

De ce a murit o adolescentă din București în casa unui tânăr din Neamț. Trebuia să fie la un concurs

Totul s-a întîmplat la finalul lunii iulie. Fata a ajuns în gara din Piatra Neamț unde a fost așteptată de un tânăr care a luat-o cu maşina şi a dus-o apoi într-o locaţie necunoscută, iar după aproximativ 3-4 ore au mers împreună la locuinţa acestuia.

În urma verificărilor efectuate de tvmneamt.ro pe marginea acestui caz, rezultă că la SAJ Neamț s-a dat alarma la ora 01:27.

Apelul la 112 a fost făcut de mama băiatului. Cinci minute mai târziu, ambulanța a ajuns la fața locului, unde era doar băiatul. Într-o cameră a locuinței, a fost găsită fata intrată deja în stop cardiorespirator.

Citește și: Poliția: Adolescenta dispărută și găsită moartă la Ploiești a fost ucisă. Criminalul a fost arestat

I s-au aplicat manevre de resucitare, însă fără succes. Echipajul medical a găsit-o într-o baltă de sânge, provenit din zona genitală. Acest aspect avea să fie confirmat ceva mai târziu, în urma necropsiei, când s-a constatat că tânăra prezenta o ruptură de vagin.

Ulterior, tânărul le-ar fi spus polițiștilor că hemoragia a survenit în timpul unui act sexual. În faza incipientă a contactului sexual, tânăra și-ar fi dat ochii peste cap, a început să tremure puternic, apoi a murit, le-ar fi spus acesta polițiștilor.

La necropsie, medicii legişti au descoperit, în urma testelor toxicologice, că eleva de 16 ani avea droguri în sânge, respectiv o intoxicaţie cu metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină, cunoscut şi sub numele de efedronă.

Citește și: EXCLUSIV Traficanți din 16 țări aduc tone de droguri în România. Există un specific pe regiuni

Cum a ajuns fata în casa morții

Tatăl elevei a declarat pentru tvmneamţ.ro că fiica sa avea rezultate foarte bune la învăţătură, participase la mai multe olimpiade, dar şi că nu ar fi consumat substanţe interzise de bunăvoie. 

"Fiica mea - este unicul nostru copil - nu consuma droguri și era virgină. Bag mâna în foc pentru asta. Eu cred că drogul i s-a administrat cu forța sau i s-a administrat fără să știe, pentru a fi folosită apoi în scop sexual.

Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din nopatea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință.

Citește și: Adolescentă împuscată în față cu un pistol de tip airsoft

Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă.

Acolo în cameră s-a întâmplat ceva. Bănuiesc că l-a cunoscut pe băiat pe internet. Nu știam că îl cunoaște. Din ce am reușit să aflu, ea a ajuns în gara din Piatra Neamț, duminică, în jurul orei 21.

Acolo a fost așteptată de acest băiat, care a luat-o cu mașina. Nu știu unde a fost cu ea 3 sau 4 ore până au ajuns la locuința din Dumbrava Roșie", a declarat bărbatul.

Trei tineri, arestați

La data de 01.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Măsurile au fost dispuse după ce, la 31.07.2023, urmare a consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani).

Din probatoriului administrat a rezultat faptul că victima a consumat drogul de mare risc împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri , stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

Citește și: Vindeau droguri elevilor pe grupul „Iarbă dulce”. DIICOT a intrat „în chat” și le-a spart rețeaua

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate cantitatea de peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și  mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC”, a transmis DIICOT.

Băiatul de 19 ani și alți doi tineri au fost arestați la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te