Părintele Tănăsache Costea şi-a pierdut viaţa pe Drumul Morţii E 85: „Nu suntem veșnici!”

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 12.07.2023 - 18:44
Părintele Tănăsache Costea şi-a pierdut viaţa pe Drumul Morţii E 85: „Nu suntem veșnici!” Foto: captură video Trinitas TV
Părintele Tănăsache Costea şi-a pierdut viaţa pe Drumul Morţii E 85: „Nu suntem veșnici!” Foto: captură video Trinitas TV

La doar 66 de ani, preotul Atanasie Tănăsache Costea şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident rutier petrecut pe Drumul Morţii E 85. Maşina în care se afla a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal cu o autocisternă. Autoturismul s-a făcut praf.

SHARE

S-a grăbit spre moarte şi spre cele veşnice. La doar 66 de ani, preotul Atanasie Tănăsache Costea şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident rutier petrecut pe Drumul Morţii E 85.

Maşina în care se afla a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal cu o autocisternă. Autoturismul s-a făcut praf, după ce a fost târât pe câmpul din apropiere.

Părintele era căsătorit şi avea cinci copii. Impactul a fost atât de violent, încât părintele nu a avut nicio şansă să scape cu viaţă. Preotul Atanasie Tănăsache Costea a venit în Bucureşti în 1996 şi a predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, conform observatornews.ro.

Vestea morţii i-a întristat pe cei care i-au fost elevi, pe cei pe care i-a îndrumat în viaţă şi pe toţi cei care au avut şansa să îl cunoască.

Citește și: UE va oferi „obligații de securitate” pentru Ucraina. NATO nu s-a hazardat cu invitația de aderare

Mesajele de condoleanţe au împânzit reţelele de socializare.

 „Părintele Tănăsache, a fost un preot care a lăsat multe urme frumoase in viața mea și in viața multor colegi. Mi-a fost primul duhovnic în facultate și m-a învățat extrem de multe.

Un om mereu vesel și optimist. O pildă de iubire și slujire jertfelnică. Dumnezeu să-l odihnească și cu drepții să-l numere. Îi mulțumesc pentru tot! Veșnică pomenire Părintelui Profesor Tănăsache!”, “Criminalul drum al Moldovei… a ucis iar…

Un suflet mare.. Părintele profesor Costea Tănăsache ne-a cununat.. Are un fiu monah în Sfântul Munte. Dumnezeu să îl odihnească!”

Preotul era iubit de toată lumea


“În această dimineață, a trecut la Domnul un minunat mărturisitor al credintei noastre ortodoxe- Părintele Atanasie-Tănăsache Costea!

Tată a cinci băieți , soț minunat, duhovnic plin de Har, slujește de-acum în împărăția lui Dumnezeu!

Dragul nostru părinte! Îți mulțumim pentru că ai inspirat generatii întregi de teologi și nu numai cu modul în care sfinția ta ai trăit cu toată inima credința!”,

“Cu adâncă tristețe am aflat de trecerea la Domnul a Pr. Atanasie Tănăsache-Costea , m-am învrednicit și eu nevrednicul să îl am ca profesor.

Îmi amintesc cu drag de chipul blând , smerit și plin de dragoste pentru cei din jurul său.Pe teologi a călăuzit, pe săraci , văduvi văduve , pe monahi și monahii.

Avem datoria să ne rugăm pentru dânsul , suntem datori să îl urmăm și să îl pomenim. Noi teologi îi mulțumim pentru buna călăuzire. Milostivul Dumnezeu să îl ierte Condoleanțe familiei!”,a spus unul dintre cunoscuții preotului.

Citește și: Iubirile fără noroc ale Margaretei Pogonat: Geo Costiniu moare singur, Cornel Coman la 44 de ani

“Dumnezeu să-l odihnească! Mereu mi a dat sfaturi și m- încurajat acest preot minunat!

Chiar săptămâna trecută mi a dat nota 10 la examen, și m-a binecuvântat spunandu-mi să am nădejde în Dumnezeu că ma ajuta în tot ce mi-am propus. Este un preot de nota 10!!!”, a spus un tanar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te