Pacienții COVID sunt ținuți pe tărgi, unii chiar și 14 zile, în cortul instalat la Sf. Pantelimon

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 25.11.2020 - 16:27
Modul în care sunt ținuți pacienții COVID în cortul instalat la UPU Sf. Pantelimon/FOTO: Diaconu Stefan Mihai

Un pacient COVID a trimis presei imagini cu modul în care sunt tratați bolnavii în cortul instalat la UPU a Spitalului Sf. Pantelimon, unitatea fiind încălzită cu tun de căldură pe motorină iar noxele pătrund la bolnavii cu afecțiuni respiratorii. Oamenii sunt ținuți pe tărgi.

SHARE

Ștefan Mihai Diaconu, pacientul care ne-a trimis pozele, a stat două zile pe o targă, apoi familia i-a trimis o saltea, scrie Digi24.

Ștefan Mihai Diaconu, un pacient care a fost internat cu coronavirus la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, a povestit miercuri la Digi24 că, după ce a stat două zile pe o targă, a sunat la rude ca să-i aducă o saltea.

„Doar două zile am reușit să îndur tratamentul ăsta pe targă. Două zile pe targă și nouă zile exact în același cort. Nu aș putea să vă răspund de ce eram ținuți în acel cort. Când am ajuns la spital cu probleme mari de respirație, în data de 7, mi s-a făcut un test COVID acolo, până a ajuns rezultatul, în data de 11, am fost ținut într-o jumătate de cort. Era un cort împărțit în două, pentru cei suspecți și pentru cei confirmați cu test. Ori așteptau să fie transferați la alt spital, ori erau tratrați complet, timp de 14 zile. Am avut nevoie de oxigen nouă zile, ultimele două am rămas fără pentru că m-am vindecat”, a mai spus Ștefan Mihai Diaconu.

Doctorul Fiorella Mitoiu, şefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Pantelimon, a precizat că pacienții nu sunt tratați într-un simplu cort, fiind vorba despre „un punct medical avansat”.

„Am ajuns în situația asta pentru că numărul pacienților este tot mai mare! Sunt tot mai mulți pacienți care se adresează camerelor de gardă, UPU are posibilitatea de până la 27-30 de paturi, iar noi avem zilnic peste 30-40 de pacienți care ajung în UPU cu nevoi de oxigen. Acest punct medical avansat este pentru noi o soluție salvatoare, este un loc unde noi putem să le acordăm niște îngrijiri pacienților”, a completat medicul.

Dr. Fiorella Mitoiu a mai spus că pacientului în cauză „i s-a oferit de trei ori posibilitatea să plece în spitale suport COVID sau spitale COVID, însă dânsul a refuzat. A refuzat la Pucioasa, la Agigea, la Oltenița, în afara Bucureștiului. Spitalele nu se pot ridica peste noapte, totuși”.

Ștefan Mihai Diaconu a recunoscut că a refuzat transferul: „Mi-a fost frică, pentru că nu voi avea condiții potrivite și sunt mult prea departe de rudele care mă pot ajuta”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.