Organizatorii de nunți vor testarea invitaților sa dovada vaccinării

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.05.2021 - 10:54
Organizatorii de nunți vor testarea invitaților sa dovada vaccinării. Foto creatoriidenunti.ro

Nunțile cu număr restrâns de invitați, în aer liber sau în interior, ar putea duce la încălcarea regulilor și ar putea pune în pericol sănătatea invitaților.

SHARE

Asta spun reprezentanții din industrie care cer autorităților să se așeze la masa negocierilor pentru ca evenimentele să fie reluate în siguranță de la 1 iunie. Aceștia vor testarea invitaților și dovada vaccinării celor imunizați. Cei care au nunta programată la începutul lunii viitoare se gândesc să renunțe în condițiile actuale.

În mai puțin de o lună, Geanina Stan ar urma să se căsătorească. Se teme că și de data aceasta va reprograma evenimentul. Condițiile vehiculate până acum o nemulțumesc.

Citește și: Fiul Vioricăi din Clejani, arestat în Tailanda: a lovit un șofer și a plătit 15.000 euro ca să scape

Autotitățile vor ca de la 1 iunie să permită organizarea nunților dar cu număr restrâns de invitați - 50 la intrior, 70 la exterior. Cum nu mai e mult până atunci, organizatorii de evenimente spun că nu știu exact ce au de făcut pentru ca normele de siguranță să fie respectate, arată TVR.

Citește și: Teodosie: De vină pentru plagiat, calculatorul și cei care nu sunt ortodocși din Comisia Teologică

Pentru că nu vor ca nunțile să fie organizate cu un număr restrâns de persoane, asociațiile din industrie vin cu o serie de propuneri concrete către autorități pentru ca participanții la astfel de evenimente să fie în deplină sigurnață. Printre acestea, testarea, vaccinarea cu ambele douze sau existența unui test antigen rapid care să ateste trecerea prin boală.

Cei din industrie spun că dacă ar fi fost consulați ar fi explicat că locațiile care pot organiza evenimente în aer liber sunt puține și greu de suportat ca și costuri.

Cei nemulțumiți mai au o șansă, să aștepte 1 iulie, cu noile relaxări promise, dacă rata de vaccinare crește și incidența infectărilor va fi tot în scădere. Atunci se vor putea organiza evenimente cu 100 de persoane, iar din august cu 150.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.