Orban: E problema lui Cataramă dacă depune plângere penală

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.08.2018 - 14:41
Foto Inquam Photos/Liviu Florin Albei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că decizia de a-l exclude din partid pe prim-vicepreşedintele PNL al Sectorului 2, Viorel Cataramă a avut la bază "delictul de opinie", menționând că este problema acestuia dacă depune plângere penală.

SHARE

„E problema lui (n.r. - Viorel Cataramă dacă depune plângere penală). Delictul de opinie este pedepsit conform statutului atunci când un membru nu respectă deciziile, atacă sistematic deciziile partidului, preşedintele partidului. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar da liber la înjuratul preşedintelui partidului? (...) Nimeni nu este împiedicat să se exprime în cadrul partidului, partidul este deschis dezbaterilor, orice membru poate să exprime orice fel de opinie. Păi dacă te duci pe televiziuni (...) ca să îţi ataci colegii de partid, să ataci orice decizie a partidului, înseamnă că nu te simţi bine în partidul respectiv", a afirmat Ludovic Orban, la TVR 1.

Citește și: Războiul politic din PNL - Orban, Bușoi și Blaga au împărțit partidul

El a susţinut că "aşa e normal", ca Viorel Cataramă să fie exclus din PNL. "În niciun caz, în PNL nu-şi au locul aceia care îşi atacă colegii, care nu respectă deciziile partidului, aceia care îşi permit, în loc să se ocupe de activitatea fundamentală a PNL, de promovarea ideilor liberale, de opoziţie faţă de PSD şi de majoritatea guvernamentală, se ocupă cu înjuratul colegilor de partid - înseamnă că nu le place în interiorul PNL", a adăugat Orban. 

Potrivit unor surse din PNL, propunerea a fost făcută de liderul formaţiunii, Ludovic Orban.
Viorel Cataramă l-a criticat pe Ludovic Orban în repetate rânduri pe motiv că acesta nu a mers cu o propunere de premier la consultările din iarnă şi nu s-a consultat cu partidul atunci când a luat decizii importante.

Citește și: Război politic în PNL - Cei șase liberali îndosariați

De asemenea, acesta cataloghează decizia lui Ludovic Orban de a-l exclude din partid drept un gest "de disperare şi de prostie", susţinând că preşedintele partidului nu a respectat statutul, deci orice demers de excludere este nul.
"O asemenea propunere trebuie să vină din partea filialei din care fac parte. Hotărârea este ilegală şi nulă. Articolul 32 din statut prevede că vor fi anunţaţi, cei vizaţi, cu cel puţin 3 zile înainte de data întrunirii organismului şi sunt prevăzute termenele ca termene de decădere. Deci nu îmi fac probleme", a declarat acesta.
Acesta mai spune că nu îşi face probleme că excluderea va intra în vigoare. "Este un exerciţiu public în care Ludovic Orban a vrut, mai degrabă, să îşi verifice susţinerea din Biroul Executiv al PNL. Cred că este un gest de disperare şi de prostie", potrivit Mediafax.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te