O tânără cu nota 9,95 în BAC, a riscat să facă contestație. Cât a obținut după publicarea notelor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.07.2023 - 19:25
O tânără cu nota 9,95 în BAC, a riscat să facă contestație. Cât a obținut după publicarea notelor - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

O tânără absolventă de liceu din Ploieşti a hotărât să facă contestaţie, după ce a văzut nota primită la proba de Logică a examenului de bacalaureat 2023. Deşi a luat 9.95, Alexia s-a simţit neîndreptăţită.

SHARE

Alexia Isvoranu a absolvit Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti cu o notă aproape perfectă la proba de Logică, argumentare și comunicare, a examenului de bacalaureat din acest an.

Totuşi, tânăra nu a acceptat să se mulţumească cu o notă „aproape perfectă”, de 9.95, mai ales că era convinsă că lucrarea sa merită punctajul maxim şi a riscat, făcând contestaţie.

A făcut contestație după ce a obținut 9,95 

În urma afişării rezultatelor finale de la Bac 2023, după contestaţii, judeţul Prahova se situează pe primul loc în ceea ce priveşte elevii de 10. Printre ei se află acum şi Alexia, care a luat punctajul maxim după contestaţie.

„Știam că am lucrarea perfectă, am discutat cu profesoara mea și am decis să fac contestație. Mi se luaseră pe nedrept acele sutimi. În viață, când e vorba de ce e corect, dacă nu riști, nu câștigi.

Citește și: S-au afișat rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2023. Câți candidați au luat 10

Iar mie, consider că mi s-a făcut dreptate. Cu toată modestia, teza mea la logică a fost perfectă și meritam 10”, a mărturisit tânăra. Se poate mândri acum că este printre cei 7 elevi de 10 la BAC 2023 din judeţul Prahova, potrivit Observatorul Prahovean.

Acum, Alexia se pregăteşte pentru studiile superioare. Visul ei este să devină profesor, cel mai probabil de limba şi literatura română, spune ea, aşa că se gândeşte să aleagă o facultate cu profil umanist.

Ambiția pentru media 10 la BAC l-a costat mult

Ambiția l-a costat mult pe un tânăr absolvent de liceu. Cu media 9,91 la BAC, tânărul a depus contestație, sperând că va obține media 10, însă norocul nu a fost de partea lui.

Potrivit stiridecluj.ro, un elev a luat nota 9.95 la examenul de Limba şi Literatura Română, însă nu a fost mulţumit. Convins că lucrarea sa merita nota maximă, dar şi pentru că voia un 10 curat ca medie generală, elevul a depus contestaţie.

După recorectare a primit însă nota 9,6. La fel a procedat şi la examenul de Biologie, acolo unde iniţial a primit nota 9,8, iar după contestaţie a primit 9,7.

Citește și: Fraudă la liceu. Elevi de la clase de matematică, note de 2 și 3 la examenul de mate' de la BAC

Înainte de contestaţii, elevul avea media generală la examenul de Bacalaureat 2023 de 9,91. După recorectarea celor două lucrări, media sa a scăzut la 9,76. Astfel, în loc să fie primul elev ca şi medie din liceul său, tânărul a picat pe locul al treilea, fiind devansat de alţi doi colegi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te