O femeie a vrut să-și retragă copilul de la liceu pe motiv că acestuia nu-i place școala

DE Octavia Constantinescu | 21.02.2024 - 15:13
O femeie a vrut să-și retragă copilul de la liceu pe motiv că acestuia nu-i place școala - Foto: Edupedu
O femeie a vrut să-și retragă copilul de la liceu pe motiv că acestuia nu-i place școala - Foto: Edupedu

O femeie a vrut să-și retragă copilul de la liceu pe motiv că acestuia nu-i place școala. Ce s-a întâmplat și ce a spus conducerea școlii?

SHARE

O femeie a vrut să-și retragă copilul de la liceu pe motiv că acestuia nu-i place școala. Ce s-a întâmplat și ce a spus conducerea școlii?

A vrut să-l retragă de la liceu pentru că mu-i place cartea 

Mama unui licean de clasa a IX-a a cerut conducerii retragerea copilului ei de la cursuri pentru că acestuia nu-i mai place școala. Oficialii liceului au început o muncă de lămurire cu femeia, pe care au trimis-o inclusiv la psiholog, alături de copil.

Citește și: Republica Moldova, amenințată direct de Rusia: „Chișinăul depășește toate limitele”

Mama unui elev de clasa a IX-a de la un liceu din Huși s-a prezentat la conducerea unității și a cerut retragerea dosarului pentru fiul ei, cu motivul că acestuia nu-i mai place școala, scrie Vremea Nouă. Asta în condițiile în care un elev de la acest liceu poate primi și 1.000 de lei pe lună ca stimul pentru a învăța.

Cazul a fost înregistrat zilele trecute la Liceul Tehnologic ”Ioan Corvin”, iar conducerea școlii a început o adevărată muncă de convingere cu femeia, pe care a trimis-o inclusiv la psiholog, alături de fiul ei, pentru ca cei doi să înțeleagă câtă nevoie are copilul de școală.

”Unii sunt tentați să abandoneze. Da, chiar acum a venit o mamă la școală, dorind să retragă dosarul fiului dânsei, pentru că copilul nu mai vrea să vină la școală. Băiatul este în clasa a IX-a. Am încercat să lămurim acest lucru, să o convingem nu e bine.

Mama a ajuns la psiholog împreună cu copilul

Avem psiholog al școlii, am recomandat o ședință împreună cu mama și elevul la psiholog. Eu sper să îl atragem la școală și să îl ținem până la finalizarea anilor de liceu. 

Citește și: Când începe și când se încheie anul școlar 2024-2025. Calendarul propus de Ministerul Educației

Au mai fost asemenea cazuri, din păcate. Și în multe asemenea situații, uluitor este faptul că părinții nu depun deloc eforturi să convingă copilul că școala este fundamentul viitorului lui, să ai studiile finalizate, să închei un capitol educativ așa cum trebuie”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directoarea Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Huși.

Cazul femeii și al copilului ei care nu vrea să mai vină la școală este cu atât mai de neînțeles, cu cât liceul din Huși oferă practic bani tuturor elevilor săi.

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit.

Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie. 

Fiecare are drumul lui în viață, dar e ideal ca drumul școlii să nu îl părăsească nimeni până ce nu finalizează o formă de învățământ. Asta le spun mereu copiilor noștri. Și părinții ar trebui să știe primii asta”, a mai spus directoarea liceului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te