Nou record de contaminări cu Covid-19 în Israel, înainte de începerea școlii

DE Daniel Toșa | 31.08.2021 - 12:42
Nou record de contaminări cu Covid-19 în Israel, înainte de începerea școlii/FOTO: Unsplash

Israelul a înregistrat marţi un nou record de contaminări zilnice cu COVID-19 de la începutul pandemiei, cu aproape 11.000 de cazuri înregistrate cu o zi înainte de începerea noului an şcolar, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii israelian, informează AFP citată de Agerpres.

SHARE

În timpul ultimelor săptămâni, numărul de cazuri de COVID-19 nu a încetat să crească în Israel, în special pe fondul răspândirii variantei Delta, mai contagioasă, la adulţii nevaccinaţi, dar şi la persoanele vaccinate în urmă cu mai mult de şase luni, ceea ce a determinat autorităţile să lanseze o campanie pentru administrarea unei noi doze de rapel.

Luni, autorităţile israeliene au anunţat mai mult de 9.000 de cazuri, număr care a ajuns la 10.947 marţi (7,65% de teste pozitive), depăşind astfel recordul precedent de 10.118 cazuri într-o zi, înregistrat pe 18 ianuarie, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, care constată totodată o uşoară scădere a numărului de cazuri grave.

În pofida acestui număr de cazuri record, guvernul israelian a decis să nu întârzie începerea noului an şcolar pentru cei 2,4 milioane de elevi, prevăzută să aibă loc miercuri, 1 septembrie, însă premierul Naftali Bennett a anunţat că personalul din învăţământ ce refuză vaccinarea va trebui să prezinte un test negativ de două ori pe săptămână.

Citește și: SUA au folosit o rachetă specială Hellfire „ninja” în atacul aerian din Afganistan

Statul israelian este una dintre primele ţări care a lansat, de la mijlocul lui decembrie, o amplă campanie de vaccinare în urma unui acord cu Pfizer, care i-a livrat rapid milioane de doze în schimbul punerii la dispoziţie a datelor despre eficacitatea vaccinului asupra populaţiei sale, ceea ce a permis scăderea numărul de cazuri, înainte ca varianta Delta să se răspândească.

Aproape 5,5 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Israel, circa 60% din populaţia totală, din care peste 80% dintre adulţi, vaccinul nefiind autorizat pentru copiii mai mici de 12 ani.

Citește și: Trezoreria SUA a amendat o bancă din România pentru tranzacții cu Iran și Siria

Cu toate acestea, duminică guvernul israelian a scăzut la 12 ani vârsta minimă pentru administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus, pentru a lupta împotriva creşterii numărului de contaminări cauzată de varianta Delta. În faţa creşterii numărului de cazuri în Israel, Uniunea Europeană a decis luni să reimpună restricţii pentru călătoriile neesenţiale din această ţară.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.