Nicușor Dan ar vrea peste 7 miliarde de lei pentru infrastructură prin Programul „Anghel Saligny”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.11.2021 - 18:43
Nicușor Dan ar vrea peste 7 miliarde de lei pentru infrastructură prin Programul „Anghel Saligny”. / Foto: antena3.ro

Primăria Capitalei va depune cereri de finanţare în valoare totală de peste 7 miliarde de lei pentru 37 de proiecte de infrastructură, prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", precizează edilul general, Nicuşor Dan.

SHARE

"Bucureştiul trebuie să profite de şansa la dezvoltare pe care Programul guvernamental "Anghel Saligny" o oferă tuturor localităţilor României. Finanţările totale pe care le vizăm (şi dintre care sperăm să vedem cât mai multe aprobate) se ridică la nivelul a 14% din bugetul total de 50 miliarde de lei al Programului "Anghel Saligny", o pondere rezonabilă ţinând cont de populaţia Bucureştiului şi de nevoile de dezvoltare ale oraşului", a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Citește și: PMB a publicat 29 de proiecte de bugetare participativă. Bucureștenii pot vota până pe 22 noiembrie

PSD şi Gabriela Firea se opun dezvoltării Bucureştiului

El îşi exprimă regretul în legătură cu faptul că reprezentanţii PSD nu au fost prezenţi la şedinţa CGMB, în care au fost adoptate cele 37 de proiecte prin care se cere finanţare.

"E rău că reprezentanţii PSD în CGMB n-au înţeles priorităţile Capitalei şi n-au votat pentru niciunul dintre proiectele din şedinţa de azi. PSD şi Gabriela Firea se opun dezvoltării Bucureştiului; ei nu vor infrastructură rutieră, piste de biciclete, modernizarea bulevardelor şi a pieţelor din Capitală. Eu voi lucra însă în continuare cu cei care vor astfel de lucruri şi votează pentru ele, cu consilierii generali ai USR, PNL şi PMP", precizează acesta.

Citește și: VIDEO Nunta anului, în Iași: tanti Sofica, 76 de ani, i-a spus „Da” lui Miluță, burlacul satului

Nicuşor Dan adaugă că proiectele vizează obţinerea de finanţări pentru finalizarea unor obiective precum lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea sau Pasajul Doamna Ghica, dar şi pentru noi proiecte ca semaforizarea inteligentă, piste pentru biciclete, reabilitarea sistemelor rutiere pe mai multe bulevarde sau proiectul "Dâmboviţa - axa creativă a oraşului".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.