Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei va crește cu 20%

DE Edi Neagu | 26.10.2021 - 10:26
Nicușor Dan spune că Primăriva va subvenționa gigacaloria. FOTO: Facebook

Primarul general al Capitalei nu a precizat la ce preț va ajunge întreținerea pentru apartamentele bucureștenilor.

SHARE

În București, preţul gigacaloriei va creşte de luna viitoare cu 20%. Prin urmare, cei care locuiesc într-un apartament cu 2 camere vor plăti pentru căldură chiar și cu 100 de lei în plus, potrivit digi24.ro. Edilul general Nicușor Dan le cere bucureștenilor să stea liniștiți, primăria va subvenționa în continuare gigacaloria. Nu spune însă și cu cât.

„Peste o săptămână o să avem prețul stabilit de ANRE pentru producție și pentru transport.

În momentul de față raportul este cam - fără TVA - 206 producția, 220 transportul, cam jumătate-jumătate. Iar în ceea ce privește prețul, cu tot cu TVA - 164 plătit de bucureșteni și 330 plătiți de primărie.

Citește și: „Patrioții” cad pe capete. Antivacciniștii ajung la spital sau mor după protestul din 2 octombrie

Primăria va subvenționa în continuare gigacaloria, al doilea mesaj - o să fie puțin mai bine ca iarna precedentă pentru că s-au făcut reparații, și al treilea mesaj - să aibă răbdare pe termen lung, o să rezolvăm problema asta”, potrivit lui Nicușor Dan.

Mai multe fonduri pentru Trustul Clădiri Metropolitane

Primarul general Nicuşor Dan propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) majorarea capitalului social al Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA prin emiterea a 400.000 de acţiuni noi, nominative, în formă dematerializată, cu o valoare nominală de 100 de lei fiecare.

Potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri, se aprobă subscrierea de către Municipiul Bucureşti a celor 400.000 de acţiuni noi şi participarea prin aport în numerar la capitalul social al societăţii Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA, precum şi vărsarea sumei de 40 de milioane de lei, contravaloarea acţiunilor subscrise, în conformitate cu prevederile legale.

Citește și: Liderul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Bartolomeu, internat în spital, în SUA

Ca urmare a acestor modificări, capitalul social al societăţii Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va fi în valoare de 77.240.000 de lei, împărţit în 772.400 de acţiuni nominative cu valoare nominală de 100 de lei fiecare, deţinute astfel:

- Municipiul Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti - 772.280 de acţiuni nominative de 77.228.000 de lei, reprezentând 99,9845% din capitalul social;

- Societatea Service Ciclop S.A - 120 de acţiuni nominative de 12.000 de lei, reprezentând 0,0155% din capitalul social.

Se aprobă modificarea de către societatea Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA a "Programului de Investiţii, dotări şi sursele de finanţare" pe anul 2021, prin introducerea sumei de 18 milioane de lei, cota din majorarea de capital destinată achiziţionării de utilaje şi dotări.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.