„Musafirul” de infarct dintr-un parc din Galați. Oamenii au sunat imediat la 112

DE Octavia Constantinescu | 17.08.2023 - 18:59
„Musafirul” de infarct dintr-un parc din Galați. Oamenii au sunat imediat la 112 - Foto: Descopera.ro / imagine cu caracter ilustrativ

A fost panică la Galați, după ce un șarpe și-a făcut apariția într-un parc în care se aflau mai mulți copii. În momentul în care au remarcat prezența reptilei în apropiere, gălățenii au sunat la numărul unic de urgență 112.

SHARE

Mai mulți părinți aflați cu copiii în Parcul Spicul din Galați au trecut prin clipe de panică, după ce au văzut că în parc și-a făcut apariția un șarpe mare, care încerca să intre pe terasa unui restaurant din zonă.

„Musafir” de infarc în parc

Mai mulți cetățeni din Galați au avut parte de șocul vieții lor, în momentul în care se aflau în Parcul Spicul. Un șarpe mare și-a făcut apariția în zonă, și se chinuia să pătrundă pe terasa unui restaurant aflat în apropiere. Sperietura a fost și mai mare pentru oamenii care erau însoțiți de copiii lor.

Citește și: Un bărbat care își plimba câinele a găsit cel mai mare șarpe din Europa

Oamenii au sunat imediat la 112 și au semnalat că au observat un șarpe mare în parcul în care se jucau mai mulți copii.

La fața locului s-a prezentat un echipaj de jandarmi, care a capturat reptila, folosind un clește special.

Jandarmii au reușit să prindă reptila cu ajutorul unui clește special, urmând ca mai apoi să fie eliberată în mediul său natural, mai concret, într-o pădure din zona malului Dunării, denumită și Zona Liberă.

Cum procedăm dacă ne întâlnim cu un șarpe

Fobia de șerpi este întâlnită în rândul multor persoane, astfel că este important modul în care gestionăm întreaga situație. Experții vin cu câteva recomandări în acest caz, care îți pot salva viața:

„Dacă observăm şarpele înainte ca el să ne simtă, sau chiar dacă ne dăm seama unii de alţii în acelaşi timp, cel mai bine este să îl ocolim. Nu e greu să ieşim un pic de pe traseul iniţial, chiar şi la munte. Ne vedem apoi de drum.

Şarpele nu o să ne urmărească, nu o să ne persecute, nu se va întâmpla nimic. E o problemă când coborâm în beciul blocului şi acolo găsim un şarpe. Animalul ar trebui scos de acolo, cu multă grijă. Se poate introduce într-un recipient, cu o mătură şi un făraş. 

Şerpii de la noi sunt de obicei mici, aşa că situaţia se poate gestiona. Dacă specia nu e periculoasă, se pot elibera în natură.

Citește și: „Musafir” de infarct în curtea casei. Proprietarii au sunat imediat la 112

O altă variantă este să fie aduşi la noi, la USAMV Cluj-Napoca, sau, cel mai simplu, să sune la Poliţie. Cel mai rău este să îi omori”, explica în urmă cu mai mult timp Gianluca D`Amico, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, pentru Adevărul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te