Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi votată marți

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.06.2019 - 17:05
Foto: Inquam Photos / George Calin

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în care au enumerat mai multe motive pentru care cabinetul PSD-ALDE trebuie demis, a fost depusă miercuri la Parlament. Moțiunea a fost semnată de 173 de aleși și va fi votată marți, pe 18 iunie.

SHARE

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca dezbaterea și votul pe textul moțiunii să aibă loc marțea viitoare, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, secretar în conducerea Camerei Deputaţilor.

”În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!”, afirmă semnatarii în textul moţiunii.

Premierului Viorica Dăncilă i se transmite că rolul său s-a încheiat şi că trebuie să plece, dar nu înainte să răspundă politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-a condus împotriva a milioane de români din diaspora.

”Aţi destabilizat întreaga arhitectură constituţională a statului român, prin destructurarea sistematică a instituţiilor constituţionale, prin slăbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politică pe bază de numiri de incompetenţi şi servili”, i se reproşează premierului.

”Moţiunea de astăzi este urmarea moţiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârşitor la referendum şi de asemenea pentru alegerile europarlamentare.

Vrem să fim cât se poate de realişti şi să spunem: aritmetica parlamentară este aceeaşi de după alegerile din 2016. Patru grupuri parlamentare PNL, USR, PMP, şi UMDR şi-au asumat să transpună în acţiune parlamentară rezultatul votului. Sperăm că la vot vor veni şi alţi colegi.

De asemenea, au semnat şi patru colegi neafiliaţi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând şi pentru transparenţă şi responsabilitate”, a spus Raluca Turcan.

Ea a subliniat că singura modalitate prin care votul dat la referendum se poate regăsi în decizie în Parlamentul României este uriaşa presiune publică pe cei care momentul de faţă sunt încă în PSD şi ALDE să se delimiteze de cei care au confiscat şi menţin în continuare confiscată puterea în cele două partide.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -