VIDEO Moise Guran anunță că pleacă din presă și intră în politică

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 16.01.2020 - 11:59

Jurnalistul Moise Guran, realizatorul emisiunii România în Direct de la Europa FM, a anunțat că renunță definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică.

SHARE

„Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei.

Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea.

Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate. Vă dau un exemplu (...) unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți jurnaliști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei de câine al democrației este afectat", a transmis jurnalistul, într-un comunicat de presă.

„Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru  dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani”, a anunțat Moise Guran, în direct la Europa FM.

Ultima emisiune pe care Moise Guran o va realiza la Europa FM este o întâlnire cu ascultătorii, în
direct pe frecvențele radio și video pe www.europafm.ro, în cadrul România în Direct, joi, de la ora 13:15.

Potrivit jurnalistului, această decizie a luat-o în serios abia după „sperietura pe care am tras-o cu toții pe 10 august 2018”, întrebându-se dacă ceea ce poate face pentru societate ca jurnalist este suficient.

„Să fim sinceri cu noi înșine, în acești ani răul s-a produs, democrația a fost salvată, dar instituțiile publice sunt praf, economia stă pe un butoi de pulbere, iar noi toți vom avea mult de reparat la țara noastră, pentru a putea spune că acea revoluție din mințile și din sufletele celor care am fost în stradă chiar a reușit, chiar a dus lla reformarea României.

Așa că, da intru în politică. Las totul în urmă, definitiv, căci nu există cale de întoarcere la meseria pe care am făcut-o până acum, pentru a merge acolo unde se iau decizii”, a mai adăugat jurnalistul.

Libertatea a scris marți că jurnalistul va deveni coordonatorul de campanie electorală al USR.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.