Mister lămurit: diva de la Sănătate, angajată de concitadinul Indrei, șeful Resurselor Umane din MS

DE Petru Zoltan | 12.09.2020 - 10:27
Codruța Filip/FOTO: facebook.com

Cântăreața fotomodel Codruța Elena Filip a fost înregistrată în Registrul General de Evidență a Salariaților (ReviSal) și i-a fost eliberată o legitimație de serviciu cu însemnele oficiale ale Guvernului României și ale Ministerului Sănătății cu semnătura lui Lucian Indrei.

SHARE

Lucian Indrei este șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății și prietenul ministrului Nelu Tătaru. Oficial, însă, ministrul susține că tânăra Codruța Elena Filip nu este angajata instituției conduse de ministrul Nelu Tătaru.

În acest context, documentul oficial a fost eliberat în urma unui fals grosolan sau oficialii de la comunicare mint pentru a-l proteja pe ministrul Tătaru? Răspunsul îl vom afla la finalul anchetei demarate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, condus de Costi Dină, care a fost sesizat în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România.

Citește și: FOTO Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Surse din cadrul MS au declarat că, în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, ministrul Nelu Tătaru nu ar mai fi vrut să semneze contractul de muncă: „I-a cerut domnului Lucian Indrei să le cheme pe cele patru persoane (angajate - n.r.) și să restituie legitimațiile eliberate de MS”.

Interviu fără concurs

Tânăra Codruța Elena Filip a ajuns la 24 de ani cântăreață și fotomodel. A studiat Dreptul la Iași, acolo unde a absolvit facultatea și masteratul. Pe 5 august 2020, a susținut un interviu de angajare pe funcția de consilier debutant, fără concurs, la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister.

Interviul a fost susținut în baza Ordinului de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care s-a aprobat „metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

În urma interviului, Codruța Elena Filip a fost declarată admisă cu punctajul 89,33. Contractul de angajare pe perioadă determinată a fost trimis la semnat în data de 15 august 2020. „După ce a fost ștampilat și semnat de toate direcțiile, contractul a fost trimis la ministru. A fost trimis la cabinetul ministrului pe 31 august 2020”, spun sursele Newsweek România.

Semnarea contractului de către ministru era o simplă formalitate, motiv pentru care contractul Codruței Elena Filip a fost înregistrat în ReviSal. Așa s-a întâmplat și în cazul altor trei viitori angajați. Dar cei care au introdus contractul în ReviSal erau obligați de lege să obțină și semnătura ministrului.

Lucian Indrei: „Vă sun eu mai târziu”

Directorul de la Resurse Umane, ieșeanul Lucian Indrei, nu a mai așteptat nici el semnătura ministrului. A semnat direct legitimația de serviciu pe numele Codruței Elena Filip, legitimație care poartă însemnele Guvernului României și Ministerului Sănătății. Pe 2 septembrie, legitimația de serviciu a fost făcută publică de Valentin Sanfira, iubitul Codruței Elena Filip, pe contul lui de Facebook. Dar Ministerul Sănătății a transmis oficial că Codruța Filip nu este angajata ministerului.

Citește și: Ministerul Sănătății încearcă să o ascundă pe diva Codruța, fotomodelul angajat consilier debutant

Contactat de Newsweek România, directorul Lucian Indrei nu a confirmat, nici nu a infirmat că a semnat legitimația de serviciu. Întrebat care sunt motivele pentru care a semnat și eliberat legitimația de serviciu pe numele Codruței Elena Filip, directorul Lucian Indrei a devenit dintr-o dată indisponibil: „Momentan sunt într-o ședință, vă sun eu mai târziu”. Ulterior nu a mai sunat, dar nici nu a mai răspuns la telefon.

Valentin Sanfira, logodnic: „A primit-o (legitimația - n.r.) de la oamenii din minister”

Valentin Sanfira a publicat legitimația de serviciu a viitoarei sale soții, Codruța Elena Filip, pe contul său de facebook. Contactat de Newsweek România, Valentin Sanfira a declarat așa: „Mă gândesc că nu a furat-o soția mea. A primit-o de la oamenii din minister. Eu sunt cântăreț de muzică populară. (…) Soția mea a dat un concurs pe care îl așteaptă din martie pentru că a fost pandemie, dar l-a dat mai târziu. Mai departe vorbiți la minister. Nu pot să vă dau numărul ei de telefon, e soția mea. Am postat legitimația pe contul meu de Facebook privat. Pagina mea de Facebook nu este oficială. Cel care a spart pagina mea de Facebook, o să aflu, am dat la IT-ist.”

Pe urmă, Valentin Sanfira a continuat să se laude cu marile sale realizări în promovarea muzicii populare. „Domnule, eu sunt Valentin Sanfira! M-ați sunat vreodată, domnule, de la ziarul care nu știu cum se cheamă, să dau un interviu despre cât de mult am promovat folclorul în România.? Eu sunt unul dintre artiștii crescuți în TVR în perioada Mărioarei Morărescu.”

Ministrul s-a lepădat de Codruța Filip

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a declarat că Codruța Elena Filip „nu este angajatul Ministerului Sănătății. Oricum, în această situație este și o anchetă internă. Dacă a fost introdusă în ReviSal fără să fie angajata MS, cine a introdus datele în ReviSal și cine a eliberat legitimații va răspude în cadrul anchetei interne și probabil se vor lua măsurile care trebuie să se ia în acest caz. (...) Dacă legitimația e semnată de domnul Lucian Indrei, va răspunde împreună cu cine a scris legitimația. Pentru că au eliberat o legitimație unei persoane, da, fără a avea un ordin de încadrare semnat de către conducerea MS”.

Într-o postare publică, Codruța Elena Filip susține că „postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru! Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, și să-l ocupi cu BRIO, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activități desfășurate în afara orelor de muncă etc.”

Citește și: Diva angajată la Sănătate: Am fost evaluată și selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post!

Lucian Indrei: două slujbe, membru în cinci Consilii de Administrație

Lucian Indrei a fost directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Iași. Prietenul său, ministrul Nelu Tătaru, a emis un ordin de ministru și l-a transferat la București, unde l-a numit șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății. Lucian Indrei nu s-a mulțumit doar cu atât. Pe postul lăsat liber la Iași a fost numită Cătălina Benchea, nimeni alta decât soţia medicului Lucian Indrei şi cea care până nu demult a condus Serviciul RUNOS din cadrul aceleiaşi instituţii.

Lucian Indrei împreună cu Cătălina Benchea dețin un teren de 505,42 mp și o vilă de 166,1 mp utili, ambele situate în Iași. Cei doi mai au de achitat un credit ipotecar de 644.575 lei la BRD. La preluarea mandatului de Director General în MS, Indrei Lucian a menționat venituri din nu mai puțin zece locuri. De la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” Iași a primit 102.959 lei, iar de la DSP Iași 88.868 lei. În plus a primit indemnizații anuale pentru faptul că era membru în consiliile de administrație de la trei spitalele din Iași: „Sf. Spiridon”, „Prof. Dr. Nicolae Oblu” și „Sf. Parascheva”. Mai făcea parte din CA al Institutului Regional de Oncologie Iași, dar și a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Totodată, a fost evaluator de furnizori și programe de formare profesională pentru AJPIS Iași, Asociația Everest Iași și Asociația „Centrul Diecezan Caritas” Iași.

A încasat și dividende de la Antibiotice SA, SIF Oltenia și ING Bank.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te