Miron Mitrea și-a făcut firmă de consultanță politică cu fiul patronului de la Realitatea Plus

DE Adelina Sahlean | 04.03.2020 - 15:19

Fostul ministru al transporturilor în guvernul Năstase, Miron Mitrea, a înființat anul trecut o societate de consultanță, în parteneriat cu membrii familiei lui Maricel Păcuraru, afaceristul care controlează fostul post Realitatea, transformat acum în Realitatea Plus.

SHARE

Contactat de jurnaliștii G4media, Mitrea a declarat că ”Nu am avut nu nu am contracte cu PSD”. De asemenea, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu există vreun contract între partid și firma lui Mitrea: ”PSD nu are un astfel de contract”.

Despre ”o firmă nouă de consultanță politică” a scris recent și sociologul Vasile Dâncu pe blogul său, în replică la un text publicat de Anca Alexandrescu, o colaboratoare apropiată a lui Miron Mitrea. Alexandrescu a susținut că Marcel Ciolacu a amânat Congresul PSD la presiunile grupului de la Cluj, care ar încerca să-l impună pe Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național al PSD.

”O firmă nouă de consultanță politică, probabil care se ocupă cu prăbușirea PSD are destul de slabe resurse dacă se luptă cu cineva care nu este în filmul luptei lor pentru putere”, a scris în replică Vasile Dâncu pe blogul său.

Miron Mitrea a intrat oficial în lumea consultanților politici pe data de 27 noiembrie 2019. La acea data, este înregistrată firma Strategy&Consulting PHG SRL care îi are ca acționari pe Miron Tudor Mitrea – cu 50%, pe Cătălin Paul Ionescu Păcuraru – 49% și PHG Business Consulting SRL. Datele au fost obținute cu ajutorul aplicației termene.ro. Miron Mitrea se ocupa de organizarea partidului în perioada Adrian Năstase.

Cătălin Paul Ionescu Păcuraru este fiul Marcel Păcuraru, omul de afaceri originar din Galați care controlează împreună cu Cozmin Gușă postul Realitatea Plus, fostul Realitatea.

Miron Mitrea și Maricel Păcuraru au fost colegi la penitenciarul Poarta Albă, unde amândoi au avut de ispășit cam în aceeași perioadă condamări la închisoare în cauze diferite. Mitrea va debuta duminică seara ca invitat permanent la emisiunea Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Emisiunea va fi realizată, după cum se anunță într-un promo, de Gabriel Bălași și Alexandra Păcuraru.

La rândul său, PHG Business Consulting SRL este o firmă deținută de o altă companie, Societatea de Investiții și de Garantare PHG SA. Această ultimă companie este deținută de Ioana Marcela Păcuraru – 24.75%, Cătălin Paul Ionescu Păcuraru – 24.75%, Ionuț-Maricel Păcuraru (tot fiul al lui afaceristului Maricel Păcuraru), Ana Maria Alessandra Păcuraru -24.75 % și Fundația ”Prințul Paul de România”.

Firma Strategy&Consulting PHG SRL este deținută cu câte 50% din acțiuni de fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, și de familia lui Maricel Păcurariu, omul de afaceri de la Realitatea Plus.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te