Minciună. Forțat de greci să poarte mască, Viorel Cataramă pretinde că a fost voința lui

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.07.2020 - 12:19
Facebook

Cataramă este cunoscut pentru atacurile sale împotriva deciziei guvernului de a impune norme împotriva epidemiei COVID. Când, însă, legea elenă l-a obligat să poarte mască, s-a supus. Pentru că Grecia nu stă la discuții și nici nu roagă (așa cum pretinde Cataramă) cetățenii.

SHARE

Cataramă a mers, în plină pandemie, la Bărbulești într-un focar de coronavirus. El s-a îmbrățișat cu oamenii pentru a arăta că virusul COVID nu există.

Când a fost, zilele trecute, în Grecia, Cataramă a dat dovadă de mai puțin curaj, chiar supunere.  

„Am purtat și eu mască de protecție; dar nu pentru că am fost obligat, ci pentru că am fost rugat frumos! Așa ne putem păstra drepturile și libertățile, fără a intra în coliziune cu dictatura politico-medicală”, a scris, ieri, Cataramă pe Facebook într-o postare în care apare cu mască.  

Astăzi, după ce unii utilizatori de Facebook i-au atras atenția asupra dublei măsuri în ceea ce privește purtarea măștii, Cataramă a revenit cu o nouă postare pretinzând că a purtat mască doar pentru a vedea cum îi vine: „Am fost într-o scurtă vacanță în Grecia. La întoarcere, am făcut o mică postare pe Instagram. Fotografia a fost făcută în România, în masina proprie, la rugămintea fetiței mele de 5 ani, curioasă să vadă cum îmi stă cu acea mască!”  

Legea grecescă e clară

Grecia, însă, nu stă la discuții și nici nu roagă (așa cum pretinde Cataramă) cetățenii sau turiștii să poarte mască. Ministerul Afacerilor de Externe publică pe pagina sa www.mae.ro restricțiile și măsurile obligatorii impuse de fiecare țară pentru cetățeni. Astfel, în Grecia purtarea măștii este obligatorie după cum puteți vedea din facsimil și nu la latitudinea turiștilor străini precum Cataramă.  

„Rămân obligatorii (în Grecia) măsurile generale de prevenție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor) și de distanțare socială. Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu Covid-19, situație în care, persoana testată trebuie să aștepte, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, rezultatul testului”, potrivit MAE.

Altfel zis, lui Cataramă i-a revenit curajul la întoarcerea acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.