Metallica donează un milion de dolari pentru educație

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 17.12.2018 - 14:40
Foto Getty Images

Legendara trupă de heavy metal, cunoscută pentru actele de caritate, a anunțat că Fundația All Within My Hands (AWMH) lansează o inițiativă de educare a forței de muncă, menită să ajute liceele din comunitate să își consolideze programele de educație tehnică.

SHARE

Programul este destinat să ajute studenții americani care urmăresc „un comerț tradițional sau alt program de învățare, mai aplicat" și va acorda granturi de 100.000 de dolari pentru 10 colegii din SUA, cu scopul de a ajuta mai mult de 1.000 de studenți să obțină formare pentru a intra pe piața forței de muncă. „Acești studenți vor deveni prima cohortă a studenților Metallica", a arătat trupa într-un comunicat de presă, potrivit Mercury News.

„Toți cei din trupă se simt norocoși că muzica ne-a oferit ocazia de a face ceva de care suntem pasionați. Vrem să împărtășim succesul nostru cu alții, astfel încât să poată găsi un loc de muncă unde pot face același lucru", a declarat Lars Ulrich, toboșarul formației.

Directorul executiv al Fundației, Dr. Edward Frank, a declarat că noul program de formare a forței de muncă se va alătura campaniilor existente ale AWMH, combătând foametea și sprijinind ajutorul comunitar de urgență.
„Scopul inițiativei noastre este de a îmbunătății oportunitățile de carieră pentru studenții din colegii din comunitate", a afirmat acesta. „În mod egal, sperăm să ne conștientizăm importanța extraordinară, valoarea și impactul educației oferite de sistemul de colegiu al națiunii noastre", a susținut Frank. „Fundația și trupa sunt încântați de calitatea propunerilor pe care le-am primit de la aceste colegii și suntem incantați să ne facem rolul de a educa studenții astfel încât să aibă abilitățile și pregătirea necesare pentru a găsi locuri de muncă semnificative și bine plătite în comunitățile lor .“

Trupa a colaborat cu Asociația Americană a Colegiilor Comunitare (AACC) pentru proiect. Președintele asociației și CEO-ul Walter G. Bumphus a declarat că programul va fi un avantaj pentru angajatori, precum și pentru solicitanții de locuri de muncă.
„Aceste programe răspund nevoilor întreprinderilor locale și oferă o linie de lucrători calificați industriei locale", a spus el. "Pentru ca Metallica să vadă beneficiul acestor programe și să investească în comunitățile care le-au susținut este un testament al puterii educației și suntem mândri să facem acest lucru cu ei".

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.