Met Opera din New York va cere muzicienilor și spectatorilor să fie vaccinați cu doze „booster”

DE Daniel Toșa | 16.12.2021 - 12:26
Met Opera din New York va cere muzicienilor și spectatorilor să fie vaccinați cu doze „booster”/FOTO: Unsplash

În faţa ameninţărilor provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, prestigioasa Metropolitan Opera din New York va cere tuturor muzicienilor săi şi tuturor spectatorilor să fie vaccinaţi cu doze de supra-rapel ("booster") împotriva COVID-19 începând din luna ianuarie.

SHARE

Cu 3.000 de persoane angajate în fiecare zi în orchestre şi echipe tehnice, „personalul nostru este de departe cel mai mare din ţară pentru o organizaţie cu scop nelucrativ din sectorul spectacolelor live. Este motivul pentru care noi trebuie să ne aflăm în avangarda securităţii şi sănătăţii”, a declarat directorul operei newyorkeze, Peter Gelb, într-un comunicat, relatează AFP.

Metropolitan Opera a trebuit să rămână închisă timp de un an şi jumătate din cauza pandemiei de COVID-19, care a afectat grav oraşul New York şi a plasat instituţia într-o situaţie financiară dificilă. Compania a susţinut negocieri îndelungate cu echipele sale de angajaţi pentru a ajunge la un acord în privinţa scăderii salariilor.

Citește și: Boala COVID a scăzut speranța de viață în România cu 1,4 ani. Numărul real al deceselor, mai mare

Această companie de operă, cu sediul în Lincoln Center din Manhattan, a impus deja vaccinarea obligatorie pentru angajaţii şi publicul său, înainte de a se redeschide pe 27 septembrie. De atunci, 160.000 de spectatori au vizionat 59 de reprezentaţii.

Doza „booster” va fi cerută „pentru a intra în clădirea Met Opera” începând din data de 17 ianuarie pentru persoanele eligibile, adică la cel puţin şase luni după ce au primit a doua doză de vaccin Pfizer sau Moderna sau la cel puţin două luni după ce s-au vaccinat cu o doză a serului Johnson&Johnson.

Citește și: Rafila: Formularul digital pentru pasageri trebuie completat cu 24 de ore înaintea intrării în țară

„Cei care nu sunt eligibili vor putea să continue să aibă acces în Met Opera, dar vor trebui să primească vaccinul la scurt timp după ce devin eligibili”, a anunţat compania newyorkeză.

Met Opera a dat asigurări spunând că respectă recomandările sanitare formulate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), pentru a anticipa şi evita infectările mai numeroase cauzate de varianta Omicron a noului coronavirus.

Anunţul făcut de Met Opera intervine într-o perioadă în care Statele Unite, ţara cel mai grav afectată de pandemie la nivel mondial, a depăşit recent pragul de 800.000 de decese asociate COVID-19. În statul New York, 71 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului zilnic oficial.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te