Un membru al CNA s-a autosesizat după declarațiile lui Dragnea de la A3

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 22.08.2018 - 12:41
Dorina Rusu. Foto: Facebook

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a transmis că s-a autosesizat cu privire la emisiunea de la Antena 3 de marţi seară în care liderul PSD Liviu Dragnea a făcut mai multe afirmaţii „iresponsabile” şi speră ca acest caz să fie discutat de către CNA.

SHARE

„Ieri seară am asistat la Antena 3 la un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România. Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct si la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă. Mai mult, ea a sugerat că cel care i-a plătit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om în stat a lăsat să se înteleagă că într-adevăr miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa”, a precizat Dorina Rusu într-un comunicat.

Citește și: Surse: SRI și SPP n-au informații despre un atentat asupra lui Dragnea. Și Parchetul infirmă

Aceasta a menționat că este datoria moderatorului de a-l readuce pe invitat cu picioarele pe pământ, atunci când acesta face afirmații iresponsabile, lucru care nu s-a întâmplat. „Felul în care au decurs discutiile au arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august. Afirmatiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politică, ca multinationalele au finantat protestul, fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul în care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit în întâmpinare sau chiar le-a provocat” a adăugat membrul CNA.

Citește și: Dragnea, la Antena 3: amenințări către Iohannis, susținere pentru Dăncilă și un asasinat

Rusu speră ca acest caz să nu fie ignorat și să ajungă să fie discutat în ședința CNA, deși ea consdieră că instituția este lipsită de eficiență. „M-am autosesizat, desigur, în legătură cu această emisiune si sper să se discute într-un timp cât e posibil de scurt. Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România.”

Dorina Rusu a fost propusă membru titular în CNA de preşedintele Klaus Iohannis, Florin Gabrea (în 2012), de preşedinţia României, iar Viorel Vasile Buda (în 2012), de PNL, apoi el a trecut la ALDE.Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri şi este numit de Parlament, la propunerea: Senatului - 3 membri; Camerei Deputaţilor - 3 membri; preşedintelui României - 2 membri; Guvernului - 3 membri. Mandatul unui membru CNA este de 6 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te