Mario, fiul lui Sile Cămătaru, a primit acceptul Curții de Apel pentru a-și albi cazierul

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.06.2022 - 18:48
Mario, fiul lui Sile Cămătaru, a primit acceptul Curții de Apel pentru a-și albi cazierul Foto: Libertatea

Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, are o condamnare cu închisoarea într-un dosar de infracţiuni de violenţă. Acum, el a făcut o cerere de reabilitare judecătorească.

SHARE

Mario Nuțu Balint, fiul lui Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”, a înaintat Secției a II-a Penale de la Curtea de Apel București o cerere de reabilitare judecătorească.

Citește și: De ce a râs interlopul Gangal când a fost arestat pentru că a furat 100.000 € de la un colonel SPP

Solicitarea a fost acceptată de instanță, dar soluția nu este încă definitivă:

Solutia pe scurt: s.p.105/F-Admite cererea petentului BALINT NUȚU MARIO. În baza art. 527 și art. 528 C.proc.pen. rap. la art. 866 V.C.pen. constată intervenită reabilitarea de drept a petentului Balint Nuțu Mario cu privire la pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 25/F din 12.02.2016 a Curții de Apel București, Secția I Penală, rămasă definitivă prin Decizia Penală nr. 424/A din 11.12.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În temeiul art. 537 C.proc.pen., la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se vor face cuvenitele menţiuni pe hotărârea de condamnare menţionată anterior. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare.  

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Pentru ce a fost condamnat Mario Balint

Mario Nuțu Balint a primit o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, conform JustNews.ro

Citește și: VIDEO Micea Nebunu, urmărit și de negăsit, live din Italia: Dați și voi un decret în România

În acel dosar, Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”, a fost condamnat definitiv în decembrie 2017 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, fratele său, Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru”, a rămas cu pedeapsa de la Curtea de Apel Bucureşti – de 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare, iar Radu Cristian Roşca, unul din liderii clanului „Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Fraţii Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru” şi Vasile Balint zis „Sile Cămătaru”, precum şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roşca zis „Roşca”, au fost trimişi în judecată în iulie 2013, alături de alţi 51 de interlopi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracţionale constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Grupările infracţionale organizate, cunoscute sub denumirile „Cămătarii” şi „Sportivii”, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te