Maricel Popa, acuzat că ar fi încercat să acopere deficiențele de la spitalul mobil COVID de la Iași

DE Alexandru Pop | 12.05.2021 - 12:21
Maricel Popa, acuzat că ar fi încercat să acopere deficiențele de la spitalul mobil COVID de la Iași/FOTO: Facebook/Maricel Popa
Maricel Popa, acuzat că ar fi încercat să acopere deficiențele de la spitalul mobil COVID de la Iași/FOTO: Facebook/Maricel Popa

Spitalul mobil COVID de la Lețcani, Iași, este închis de patru luni, deși a costat milioane de euro. Fostul șef al CJ Iași, actualul senator PSD Maricel Popa, ar fi încercat să acopere multele deficiențe ale unității medicale folosindu-se de angajați ai firmelor sale.

SHARE

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, care gestionează funcționarea spitalului, ar fi apelat la Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, pentru a reface unele instalații. Maricel Popa nu are nicio calitate pentru a intra la spitalul mobil, dar cu toate acestea, conducerea Euronest i-a facilitat accesul. După ce toate aceste lucruri au fost semnalate public, CJ Iași a demarat o anchetă.

Citește și: Dana Săvuică: Am divorțat după ce am fost înșelată. Becali și Botezatu mi-au făcut avansuri

Euronest ar fi apelat la firma Omega Tehnoton pentru remedierea unor probleme iar muncitorii lui Popa au intrat în spital și au lucrat la unele instalații. Toate aceste aspecte au fost semnalate și de Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Maricel Popa, acuzat de mușamalizare

„Niște ingineri care coordonează compartimentele de reparații și mentenanță ale grupului Omega Tehnoton, deținut de fostul președinte CJ, au intrat cu mașinile de serviciu în curtea spitalului mobil de la Lețcani. S-a întâmplat la jumătatea lunii martie prima oară, dar și ulterior, intrări repetate. Paza acestui obiectiv este asigurată de Direcția aflată în subordinea CJ Iași”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași, într-o conferință de presă.

Citește și: Antena 3 anunță că Tudorache ar fi câștigat alegerile pentru primăria Sectorului 1

„Există înregistrate mai multe intrări ale unor persoane care au făcut lucrări la bazinele de apă sau la instalațiile electrice sau la cele de aer condiționat. Angajații de la Direcția de Pază au relatat că au permis accesul acestor persoane prin dispoziția doamnei Alina Popa. Aceste persoane lucrau la grupul de firme Omega Tehnoton. Paznicii sunau de fiecare dată la Alina Popa. În 2 aprilie 2021, fostul șef al CJ a intrat în incinta spitalului. Cineva trebuie să răspundă public și să explice de ce aceste persoane au intrat acolo”, a mai spus Costel Alexe.

„Care a fost motivul pentru care angajații de la Omega Tehnoton au avut acces liber în curtea spitalului și în baza a ce contract au operat acele lucruri? Sunt convins că autoritățile competente vor stabili dacă există vreo situație de conflict de interese. Discuțiile cu Euronest țin de autorizarea spitalului și îndeplinirea măsurilor de conformare. Autoritățile vor trebui să stabilească care este proiectul pe viitor al acestui spital. CJ are două obiective, cel de a asigura faptul că spitalul trebuie să fie funcțional, dar și recuperarea banilor investiți prin fonduri europene. Cei de la Euronest și-au luat multe angajamente pe care nu au reușit să le ducă la îndeplinire”, a menționat Costel Alexe.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te