Marian Oprișan a pierdut al patrulea proces împotriva unui jurnalist

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.12.2018 - 12:47
Articolul publicat de Vrancea24

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a pierdut un proces cu jurnalistul Sebastian Oancea, care a dezvăluit modul cum folosește președintele Consiliului Județean banii publici.

SHARE

Marian Oprișan ceruse  jurnalistului daune de 200.001 lei în urma publicării articolului „Nababii contractelor pe bani publici”, în publicația Vrancea24.ro. Dar Curtea de Apel Galați i-a dat câștig de cauză lui Sebastian Oancea, pe care baronul l-a dat în judecată în 2015. Magistrații gălățeni au confirmat decizia dată de Tribunalul Brăila la începutul acestui an și au respins acțiunea șefului PSD Vrancea ca nefondată.

Jurnalistul Sebastian Oancea a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care comunica victoria împotriva lui Marian Oprișan și a mulțumit asociaților care l-au susținut, dar și avocaților care l-ai ajutat să câștige două instanțe. 

„După 3 ani de târât prin tribunalele Vrancea și Brăila, am câștigat, la Curtea de Apel Galați, procesul în care Marian Oprișan îmi cerea 200 001 lei pentru că i-aș fi prejudiciat imaginea în articolul "Nababii contractelor pe bani publici", publicat în Vrancea 24 și Initiativa pentru o Justitie Curata. Avocații Adrian Toni Neacsu și Bogdan Nechita mi-au fost apărători și au pledat cauza profesionist. Alături mi-au fost și ONG-urile pentru apărarea jurnaliștilor: Freedom House România și ActiveWatch Romania, precum și Razvan Martin, Liana Ganea și Cristina Guseth care au intrat ca intervenienți în proces. Recursul poate fi admis numai pe chestii procedurale, din câte am înțeles. Una peste alta, tot ce am scris acolo e certificat de două instanțe la care am câștigat. Adică: falimentul SC Drumuri și Poduri a fost cauzat de Oprișan iar o mână de băieți deștepți, apropiați ai baronului, câștigă an de an contracte cu statul - bani publici. PS Oprișan a spus instanței că mămica dânsului a făcut atac vascular cerebral din cauza a ceea ce scriu și m-a anunțat că mă dă din nou în judecată pentru un articol de opinie intitulat "Ultimii baroni - Portofel și Teroristul" scris împreună cu Carmen Dumitrescu. Interesant este că Oprișan a avut ca avocați firma Racotzy and Partners, o firmă de avocatură extrem de scumpă. Sper că i-a plătit din salariul de bugetar”, a scris Sebastian Oancea.

Sebastian Oancea a scris, în 2015, că „de mai bine de 10 ani, o mână de oameni, cu relaţii mai mult sau mai puţin apropiate de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, şeful PSD Marian Oprişan, adună milioane de euro din contracte cu statul, pe servicii sau lucrări. Fie că sunt parlamentari, ziarişti de casă ori oameni de afaceri – sponsori generoşi la partid – ei se regăsesc an de an pe listele achiziţiilor publice efectuate de instituţiile publice vrâncene. În unele cazuri câştigă licitaţii prin preţul cel mai mic, dar contractele, implicit sumele, se suplimentează prin subsecvente, în altele, mult mai multe, primesc contracte prin încredinţări directe. Aceste persoane sunt exact acolo unde trebuie să fie şi când trebuie să fie pentru a primi o lucrare de asfaltare, de construcţie sau pentru a presta un serviciu de publicitate. În cele ce urmează, vă vom prezenta câţiva dintre nababii Vrancei, abonaţi constant la banul public.”

Este a patra acțiune în instanță pierdută de Marian Oprișan împotriva ziaristului Sebastian Oancea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te