Mâine începe prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2024. 134.000 de candidaţi înscriși

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.06.2024 - 15:30
Mâine începe prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2024. 134.000 de candidaţi înscriși - Foto: Profiemdia Images ( imagine cu rol ilustrativ)

Mâine începe prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2024. 134.000 de candidaţi înscriși. Care sunt regulile și care este prima probă?

SHARE

Mâine începe prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2024. 134.000 de candidați înscriși. Care sunt regulile și care este prima probă?

Citește și:  Astăzi în acceptarea examenului de Bacalaureat. Ce acte sunt necesare?

Mâine începe prima probă a examenului de BAC

Ministerul Educației a anunțat că probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatului se vor desfășura între 1 – 5 iulie în 477 de centre, iar 134.000 de candidați sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune.

„Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 - 5 iulie în 477 de centre”, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

Ei au prezentat și calendarul de desfășurare al examenelor scrise.

Astfel, pe 1 iulie are loc proba la limba și literatura română, pe 2 iulie – proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: matematică și istorie), pe 4 iulie - proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta). , în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, sociologie și psihologie).

De asemenea, în 5 iulie este programată proba de limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

„Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriale anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate)”, a menționat sursa citată.

Reprezentanții Ministerului Educației au adăugat că probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, la ora până la 8:30.

Citește și:  Cu diploma de BAC intri la ce facultate poftești. Sunt locuri epuizate la Drept? „Cazi” la Economie

„Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea sunt cele trei (3) ore, calculate din subiectul în care să se încheie distribuția lor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cu multe două ore) candidații care li sa aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile de asigurare județene, conform Procedurei de a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”, au mai explicat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Ce au voie să facă candidații în sala de examen

Ei au mai afirmat că pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la matematică și geografie, candidații pot apela doar la instrumentul de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te