Ludovic Orban: „Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă"

DE Elena Andrei | Actualizat: 27.11.2020 - 20:50
sursă Facebook

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la evenimentul de recepţie a proiectului de investiţii „Complexul Sportiv Steaua”, că stadionul Steaua a renăscut precum pasărea Phoenix din cenuşă, iar acum se prezintă într-o formă modernă.

SHARE

Şeful Executivului a adăugat că speră ca stadionul să găzduiască multe echipe care să facă performanţă la nivel european şi internaţional.

„Mă bucur să fiu prezent astăzi la un eveniment important. Practic stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă şi se prezintă într-o formă extrem de modernă, cu dotări extrem de actuale, un gazon despre care am înţeles că este un gazon hibrid care foloseşte o tehnică specială şi sperăm că stadionul Steaua în noua formă va găzdui echipe care să facă performanţă la nivel european şi la nivel internaţional.

Vreau să felicit consorţiul de constructori români format din trei companii româneşti care literalmente au făcut performanţă şi prin construirea acestui stadion şi-au întărit practic cartea de vizită, arătând că avem constructori români care au capacitate ca la preţuri competitive, aş putea spune chiar mici, să realizeze lucrări de o calitate deosebită. Sigur că va urma recepţia, o recepţie care va dura în care va fi evaluat fiecare aspect al proiectului, dar pot să vă spun că este într-adevăr o reuşită remarcabilă a acestui consorţiu compus din trei companii româneşti”, a afirmat Ludovic Orban la eveniment.

Şeful Guvernului a adăugat că va fi reconstruit stadionul Giuleşti, iar stadionul Arcul de Triumf este aproape de finalizare.

„Aş vrea să spun câteva lucruri şi despre alte stadioane. Ştiţi foarte bine că se va reconstrui stadionul Giuleşti. Stadionul Arcul de Triumf e aproape gata, e practic pe ultima sută de metri şi e un stadion foarte cochet, foarte frumos şi sunt sigur că va găzdui evenimente. După stadionul Rapid avem clar intenţia construirea stadionului Dinamo. Sigur trebuie rezolvate chestiuni de natură juridică pentru a demara şi construirea stadionului Dinamo. Avem în plan construirea de stadioane la Timişoara, la Iaşi, la Constanţa, la Oradea unde există deja o clădire făcută şi proiectul”, a completat Orban.

Premierul a mai spus că vor fi finanţate şi încurajate activităţile sportive în rândul copiilor şi tinerilor, pentru că acestea sunt fundamentale pentru sănătate şi construirea caracterului acestora.

Orban a adăugat că că este necesară o Sală Polivalentă în Capitală care să fie la standarde internaţionale.

La rândul său, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că are o oarecare nostalgie după fostul stadion Ghencea, însă acum există un adevărat complex sportiv unde vor avea loc antrenamente pentru diferite discipline sportive, iar acum complexul poate oferi şi cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te