Guvernul britanic a demarat o consultare cu privire la obligativitatea vaccinării ca o condiție de angajare pentru asistenții sociali.
„Ar fi de datoria oricărui guvern responsabil să aibă o dezbatere, să se gândească la modul în care ne străduim să-i protejăm cei mai vulnerabili, asigurându-ne că cei care îi îngrijesc sunt vaccinați”, a spus Zahawi.
Demnitarul britanic a explicat, la Sky News, că există un precedent la discuția despre impunerea vaccinării la cadrele medicale, deoarece chirurgii se vaccinează împotriva hepatitei B.
Șefii sistemului public de sănătate, NHS, s-ar opune vaccinării obligatorii.
Potrivit The Times, 88% din cadrele medicale din spitale sunt vaccinate.
Procentajul lucrătorilor din sistemul sanitar românesc vaccinaţi este de circa 45%, fiind situat la nivelul mediei statelor din Europa, în timp ce 44% dintre lucrătorii nevaccinaţi se află în situaţia de ezitare vaccinală, aceştia fiind ţinta potenţială a unei campanii de convingere, relevă rezultatele studiului "Impactul vaccinării împotriva SARS-CoV-2/COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate. Soluţii posibile de optimizare", lansat de Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România la 30 aprilie.
Citește și: Competiția Orban-Cîțu din PNL. Argumentele și acuzele celor tabere de susținători | Newsweek Romania
Azi, Raed Arafat a spus că preferă ca medicii să se vaccineze voluntar, deși i-a criticat pe cei care ezită: “Cred că, totuși, ar trebui să analizeze poziția lor, să se consulte cu specialiștii în domeniu și să-și amintească ce au avut la ei în spitale pe perioada valurilor prin care am trecut“.