Din lista proiectelor, majoritatea de modernizat ulițe și drumuri locale, se remarcă sumele uriașe alocate către trei consilii județene controlate de baroni PSD. Și Primăria București, condusă de Gabriela Firea (PSD), primește 104 milioane de lei, la fel ca o puzderie de sate din Teleorman și Olt – județe ”roșii”.
Suma totală a valorii celor 469 de proiecte este de 7,36 miliarde de lei. În urmă cu o lună, guvernul și Comisia Națională de Prognoză au mai aprobat o tranșă de 116 proiecte, în valoare de circa 2,3 miliarde de lei.
Citește aici lista completă a celor 469 de proiecte
Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene, primește 521,9 milioane de lei pentru ”Proiect integrat modernizare, consolidare și reabilitare drumuri și poduri județene, obiective ce asigură conectarea la rețeaua TEN-T județul Neamț”.
Consiliul Județean Maramureș, condus de baronul PSD Gabriel Zetea, primește 102 milioane de lei pentru ”Covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene”
Pe de altă parte, Bucureștiul, condus de Gabriela Firea, primește 104 milioane de lei pentru proiectul ”Penetratie și racord Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București- Pitești”
Buzău, condus de Constantin Toma, primește 150 milioane de lei pentru lucrări întreținere infrastructură de transport
Alexandria (Teleorman), condus de Victor Drăgușin, primește 44,6 milioane de lei, pentru lucrări de întreținere și reparații curente a infrastructurii rutiere și pietonale în municipiu
Snagov (Ilfov), condus de Marian Oancea (PSD), primește 172 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de canalizare și mărire capacitate stație epurare și extindere rețea alimentare cu apă potabilă, foraje puțuri și mărirea capacității stației de tratare a apei
Confruntată cu o adevărată hemoragie de parlamentari PSD cu câteva zile înainte de votul la moțiunea de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a anunțat săptămâna trecută că a aprobat proiecte de mică infrastructură trimise de primării în valoare de 6 miliarde de lei.
Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului.