Liberalii merg la Cotroceni tot cu Ludovic Orban ca propunere de premier

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.02.2020 - 13:05
Foto: Facebook

Liberalii vor merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni tot cu Ludovic Orban ca propunere de premier, dar mandatul va fi de susținere a oricărei variante de prim-ministru dacă șeful statului va opta pentru o altă persoană.

SHARE

„Nu schimbăm propunerea. Mandatul va fi să susținem propunerea președintelui, oricare va fi aceea”, au explicat surse citate de G4media.

Consultările președintelui cu partidele parlamentare vor începe la ora 16:00 și se vor încheia la ora 20:00. Fiecare partid are alocată câte o jumătate de oră pentru discuțiile cu șeful statului pe tema desemnării viitorului candidat la funcția de prim-ministru.

Klaus Iohannis a anunțat marți seară că, la finalul consultărilor cu partidele, va veni ”în fața națiunii” și va face o declarație prin care va informa ”ce s-a discutat și care sunt concluziile” sale.

„După ce consult toate partidele parlamentare, ei îmi vor prezenta opiniile, opţiunile, poate unii vin chiar şi cu propuneri de candidaţi. Voi face o analiză şi dacă reuşim să ne lămurim, mai exact dacă reuşesc eu să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnare”, a afirmat, marţi, Iohannis.

El a subliniat că va încerca să facă o desemnare de premier care „va duce la o procedură care se finalizează”.

Marţi, vicepremierul interimar Raluca Turcan a afirmat că PNL nu va negocia nimic cu PSD în privinţa formării unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui nou guvern. Ea a precizat că liberalii vor avea negocieri cu toate celelalte forţe politice, în afara PSD.

De asemenea, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că era normal ca Ludovic Orban să îşi depună mandatul, argumentând că există o hotărâre a Curţii Constituţionale în acest sens, el fiind de părere că până la alegeri ar trebui un guvern de specialişti.

„În principal, îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu nicio variantă (de premier la consultări – n.r.), mai ales că preşedintele s-a antepronunţat, că nu ia în considerare nicio propunere venită din partea PSD. (…) Ne menţinem varianta că ar trebui un guvern de specialişti până la alegeri”, a spus Ciolacu.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -