Potrivit acestuia, rata înaltă de imunizare se datorează campaniei de informare și de imunizare derulate de echipele mobile de medici în instituțiile de învățământ din capitală.
CITEȘTE ȘI: Cabral a rămas fără cuvinte. Însărcinată în nouă luni, Andreea Ibacka a sărit gardul casei
Primarul Chișinăului a mai declarat că cei 6% din numărul total al angajaților din sistemul educațional municipal, sunt în mare parte persoane care au contraindicații ce nu le permit să se imunizeze. Aceștia ar urma să fie testați periodic din contul municipalității.
Totodată, Ceban a mai anunțat că Primăria a procurat primul lot de 2.318 teste rapide, la un preț de 93 lei.
„Vreau să fiu clar, cel mai important lucru, un test rapid, a fost achiziționat de municipalitate cu 93 lei, față de 250 lei și peste în rețeaua instituțiilor medicale unde îi trimite guvernul pe profesori, pe dădace, pe paznici ,pe măturători, 93 lei, vs 250-300 lei”, a declarat Ceban.
Edilul a mai declarat că municipalitatea va repartiza câte 100 unități de teste rapide în fiecare școală, care vor fi utilizate pentru testarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar.
Rata imunizării în rândul angajaților din instituțiile de învățământ din Republica Moldova, la începutul lunii august, era de 66% vaccinați cu prima doză și peste 40% imunizați complet, a arătat ministerul Educației.
CITEȘTE ȘI: Cea mai mare fraudă școlară din România: elevi de nota 4, absolvenți de 12 clase cu bac inclus
În România, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că „avem profesori vaccinaţi în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”.