Jurnaliștii Newsweek condamnă suspendarea, de către CNA, a emisiei Realitatea TV

DE Newsweek România | Actualizat: 16.01.2019 - 00:05

Redacția Newsweek România condamnă decizia CNA de suspendare, pentru zece minute, a emisiei Realitatea TV, pe motiv că ar fi incitat la violențe și ar fi dezinformat la protestul din 10 august 2018.

SHARE

Sabin Orcan, director Newsweek România: „Sancționarea Realității TV - în fapt, a emisiunii lui Rares Bogdan - cu întreruperea temporară a emisiei este o nouă probă a ticăloșiei majoritare din CNA.
Nu că asta ar fi o știre!
În fond, instituția care ar trebui să vegheze asupra audiovizualului românesc nu este decât reflexia mizeriei politice ajunse la apogeu.
Membrii acestei «Miliții a gândirii» - alde Herjeu, Gubernat, Cristea, Popescu, Tufeanu & co - sunt fie niște sinecuriști fără scrupule, fie niște impostori fărăcarieră.
Cu toții au fost însă numiți acolo cu un singur scop. Să intimideze presa de opoziție, câtă mai rezistă, și să protejeze aparatul de propagandă, în speță A3 și RTV.
Observați, vă rog, diferența de tratament de care s-au bucurat, de-a lungul vremii, cele două canale care au desfigurat orice principii ale jurnalismului și ale bunului simț.

L.E. Dacă are vreo însemnătate, mă alătur și eu, în numele revistei Newsweek Romania, celor care condamnă această decizie aberantă și abuzivă dictată împotriva colegilor de la Realitatea TV.”

Răzvan Chiruță, redactor șef Newsweek România: „CNA a suspendat emisia Realitatea TV, pentru 10 minute, pentru incredibilul motiv că ar fi incitat la violențe prin relatările despre protestul din 10 august.

Așa ceva este absolut incredibil. Antena 3 și România TV au avut emisiuni întregi prin care au crescut intenționat tensiunea și au pregătit intervenția jandarmilor din Piața Victoriei, fără să suporte nici o consecință.

În schimb, slugile PSD de la CNA s-au gândit să suspende Realitatea TV. Absolut dezgustător”

Citește și CNA a suspendat emisia Realitatea TV, pe motiv că ar fi incitat la violențe la protestul Diasporei

Ramona Ursu, senior editor Newsweek România: „Mizerabilă decizia CNA privind suspendarea, pentru zece minute, a emisiei Realitatea TV. Cică pentru incitare la violență și pentru dezinformare în privința protestelor din 10 august. Pentru slugile astea nerușinate e bine ce face Antena 3, care, apropo de protestul diasporei, urla atunci că o jandarmeriță a fost omorâtă în bătaie, în Piața Victoriei. Țipau prin studio toți idioții de la Antene că e moartă jandarmerița, că au ucis-o nenorociții de protestatari rezist, că să intervină în forță Jandarmeria și să facă ordine în Piață, că mor oameni nevinovați.

Nici după ce s-a știut clar că nu e moartă nicio jandarmeriță, jigodiile de la Antene nu s-au oprit. Au continuat să mintă că a fost bătută cu bestialitate, deși domnișoara cu pricina zburda veselă prin curtea spitalului, la scurt timp după ce fusese «omorâtă» . Ticăloșiile și dezinformările astea nu contează. Nu contează că jandarmerița aia nu a avut nici pe dracu și că absolut tot ce a prezentat, atunci, Antena 3 a fost o minciună ordinară. Nu contează, pentru că CNA a stabilit că Rareș Bogdan a incitat la violențe și a dezinformat. Țara nemernicilor, a slugilor, a hoților și a criminalilor. Asta a ajuns România.”

Mircea Marian, senior editor Newsweek România: „Decizia CNA de a suspenda Realitatea TV pentru modul în care a relatat brutalitățile pesediste din 10 august este un act de cenzură brutal și deosebit de periculos.
10 minute de suspendare a emisiei pare puțin, dar e un precedent: CNA arată că va merge până la oprirea emisiei posturilor care-și mai permit să critice PSD. E un glonț de avertisment împotriva puținilor jurnaliști din audio-tv care se mai opun PSD. 
Antena 3, care varsă zilnic calupuri de intoxicări, nu primește nici măcar o banală amendă. Invitații Antenei 3 mint fără ca moderatorii să se prefacă măcar că le cer probe, dar CNA nu reacționează.
Decizia CNA vine la pachet cu cea a Inspecției Judiciare, care a anunțat că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Cosneanu Gheorghe, şeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ (SPM), Mihalache Codruţ şi Pîrlog Bogdan Ciprian, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti (PMTMB), pentru modul în care anchetează violențele din 10 august ale jandarmeriei. 
Cenzură. Represiune față de jurnaliștii și magistrații independenți. Dictatura hoților!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te