Johnson & Johnson solicită aprobare pentru doza booster

DE Daniel Toșa | 06.10.2021 - 12:20
Johnson & Johnson solicită aprobare pentru doza booster/FOTO: Unsplash

Grupul farmaceutic Johnson&Johnson a anunțat că dorește aprobare pentru administarea unei doze de rapel. În acest sens, au fost trimise documentele necesare către Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA).

SHARE

Compania producătoare a anunțat, printr-un comunicat, că informațiile transmise autorității de reglementare în domeniul medicamentelor din America cuprind rezultatele unui studiu clinic. Potrivit acestuia, o a doua doză a serului, administrată la aproximativ două luni (56 de zile) după prima inoculare, are o eficienţă de 94% împotriva cazurilor simptomatice (moderate şi grave) în Statele Unite. Eficiența crește la 100% împotriva cazurilor severe de boală, la două săptămâni după administrarea celei de-a doua injecţii.

Dacă este administrată la șase luni după prima inoculare, doza booster multiplică de nouă ori numărul anticorpilor existenți, arată un alt studiu al companiei farmaceutice. Totodată, injectarea la patru săptămâni de la doza inițiată crește cu până la 12 ori numărul anticorpilor.

Citește și: VIDEO A depășit pe linie continuă un TIR și i-a frânat în față. Șoferul de camion n-a oprit

Reprezentanții grupului farmaceutic american au mai transmis că serul acestora se poate administra în doză unică sau poate fi adăugată și o doză de rapel. Vaccinul este, în general, bine tolerat de către oameni.

Cererile de autorizare a dozelor suplimentare, depuse de Moderna și Johnson&Johnson, vor fi analizate de FDA la 14 şi 15 octombrie. Johnson&Johnson deține o autorizare în regim de urgenţă în Statele Unite din februarie 2021.

Până în prezent, în SUA, au fost vacciante cu acest ser aproximativ 15 milioane de persoane. Numărul este unul cu mult mai scăzut față de cel al oamenilor care au fost imunizați cu Pfizer - 229,3 milioane sau Moderna - 152 milioane.

Citește și: Clanul Capră, care lua alocațiile copiilor victimelor și le amenința cu violul, ani grei de pușcărie

În România, un total de 840.582 pesoane au ales acest tip de ser până la data de 5 octombrie, potrivit datelor prezentate pe platforma națională de informare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.