Interlopul Oarză a făcut scandal la meciul de box al fiului pentru că acesta a mâncat bătaie

DE Alexandru Pop | 10.01.2023 - 20:38
Viorel Oarză - Foto: ZDI

În meciul la care participa fiul său, patru dintre cei cinci arbitri l-au desemnat drept câştigător pe adversarul acestuia. Nemulțumit de decizia acestora a început să facă scandal.

SHARE

Un membru notoriu al lumii interlope ieşene va ajunge după gratii pentru că nu şi-a putut stăpâni nervii la o competiţie sportivă la care participa fiul său. A fost dus la poliţie în urma scandalului, iar asupra sa a fost găsită şi o bilă de cocaină. Viorel Oarză a fost condamnat pentru deţinere fără drept de droguri de mare risc, dar pe numele său mai sunt deschise două dosare ce i-ar putea mări pedeapsa.

În noiembrie 2019, Oarză a asistat la Cupa României la Box – Tineret, competiţie organizată la Sala Polivalentă şi la care participa şi fiul său. Viorel Oarză fusese el însuşi boxer, ca de altfel şi tatăl său. În meciul la care participa fiul său, patru dintre cei cinci arbitri l-au desemnat drept câştigător pe adversarul acestuia, fiul lui Oarză ratând astfel accederea în finală.

Nemulţumit de decizie, Oarză s-a manifestat violent, făcând scandal şi ameninţându-i pe doi dintre arbitri şi a lovit corpurile de mobilier şi uşile de acces în sală. La scandal a participat şi fiul lui Oarză. Ca urmare, pe numele lor a fost deschis un dosar penal, iar a doua zi au fost aduşi pentru audieri la sediul Inspectoratului Poliţiei Judeţene. În urma audierilor, a fost dispusă reţinerea lui Oarză pentru 24 de ore.

Procedura legală înainte de introducerea în arest impune un consult medical şi depunerea obiectelor personale ale celui reţinut. Pe drumul spre cabinetul medical, Oarză ar fi avut o atitudine recalcitrantă şi intimidantă faţă de poliţişti, susţinând că este „o victimă politică a Federaţiei Române de Box”. Atunci când i s-a pus întrebarea standard referitoare la consumul de droguri, Oarză s-a îndreptat ameninţător spre asistentul medical.

După consult, a fost condus spre arest, pentru percheziţia corporală. În timpul acesteia, aveau să reţină anchetatorii, şi-a scos portofelul şi l-a aruncat la coş, spunând că nu mai are nevoie de el. Portofelul a fost recuperat de poliţişti, care au găsit în interiorul acestuia şi o folie de plastic ce conţinea o bilă de 0,84 grame care s-a dovedit a fi cocaină. În cele din urmă, Oarză a fost trimis în judecată alături de fiul său pentru ameninţare şi tulburarea liniştii publice, dar şi, separat, pentru consum ilicit de droguri.

Cu privire la bila de cocaină, Oarză a declarat că ar fi găsit-o în vestiarul sălii de sport CFR şi, crezând că ar fi conţinut anabolizante, ar fi luat-o asupra sa, urmând să discute cu antrenorul, pentru a afla cui aparţine. Ulterior, uitase de ea. Această apărare a fost respinsă de judecători, ea nefiind confirmată de nimeni.

Povestea era contrazisă şi de comportamentul lui Oarză din timpul percheziţiei corporale, când încercase să scape de portofelul în care avea cocaina. Magistraţii au reţinut totuşi că niciun martor nu auzise ca Oarză să fi fost consumator de droguri. 

Ca urmare, fapta sa a fost reîncadrată juridic din consum ilicit de droguri în simplă deţinere de substanţe interzise. Ca recidivist, el risca o pedeapsă cu închisoarea pe un termen cuprins între 9 luni şi 4 ani şi 6 luni. A fost condamnat la 1 an şi 8 luni de detenţie, magistraţii Tribunalului luând în calcul şi o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru un scandal ulterior. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind atacată de Oarză în faţa Curţii de Apel. Primul termen al procesului s-a desfăşurat ieri.

Citește mai multe pe ziaruldeiași.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te