Încep lucrările pe Autostrada Sibiu – Pitești. Ponta a promis-o pentru 2020. Dragnea, încă din 2014

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.03.2020 - 19:53
Inquam Photos

Cea mai important autostradă din România, de la Sibiu – Pitești, a fost exploatată electoral de PSD.

SHARE

“Astăzi, 30.03.2020, a început construcția primilor 13 km ai autostrăzii Sibiu – Pitești. Este vorba de lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița.

Pentru că este un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din țara noastră, vom monitoriza cu mare atenție evoluția acestor lucrări, astfel încât calendarul de desfășurare să fie respectat cu strictețe.

Am cerut întregii echipe care este implicată în dezvoltarea acestui amplu proiect să urmărească în mod riguros  evoluția și calitatea lucrărilor executate.”, a declarat luni Mariana Ioniță, director General al CNAIR.

Ponta: În 2020 se termină

În martie 2014, Premierul Victor Ponta a declarat că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015 pe baza noului studiu de fezabilitate.

„Le-am confirmat celor de la Dacia că din programul 2007-2013 de autostrăzi deja s-au alocat 25 milioane euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, că în 2015 începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete şi dinspre Sibiu şi dinspre Piteşti (...) şi că toată autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată din programarea 2014-2020”, a declarat Victor Ponta, la Piteşti.

Dragnea: Exproprierele încep curând

În ocotmbrie 2014, Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat, la Horezu, că între Pitești și Sibiu va fi construită o autostradă. Acesta a mai spus că în cel mai scurt timp vor începe exproprierile, informează Agerpres.

„Vreau să fac o precizare pe care a făcut-o și premierul sâmbătă: informația importantă și corectă este că în Master Planul de Transport al României, care este singurul document oficial, acolo tronsonul Sibiu-Pitești este trecut autostradă.

Cert este că prima operație va fi exproprierea pentru autostradă, urmând să se decidă ulterior dacă se trece prin faza intermediară de a se construi un drum expres sau se face de la bun început autostradă. Exproprierile vor începe cât de curând, important este de știut că între Sibiu și Pitești va fi autostradă”, a precizat Liviu Dragnea.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -