660.000.000 lei dă guvernul unor ministere din Fondul de Rezervă. Pentru ce vor fi folosiți banii

DE Alin Crișan | Actualizat: 12.10.2023 - 20:52
Guvernul a suplimentat bugetele mai multor ministere. Pentru ce vor fi folosiți banii - Foto: gov.ro/ Imagine cu caracter ilustrativ

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi mai multe proiecte de hotărâre sau memorandumuri pentru suplimentarea bugetelor unor ministere şi alte instituţii publice.

SHARE

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi mai multe proiecte de hotărâre sau memorandumuri pentru suplimentarea bugetelor unor ministere şi alte instituţii publice - Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Culturii, Ministerul Justiţiei, STS şi SPP, potrivit unei informări a Executivului.

Guvernul a suplimentat bugetele mai multor ministere. Pentru ce vor fi folosiți banii

"Alocarea acestor fonduri suplimentare asigură buna funcţionare a instituţiilor publice, asigurarea plăţii subvenţiilor pe calea ferată pentru persoanele care beneficiază de facilităţi (studenţi, pensionari) şi continuarea unor proiecte de investiţii", se arată în informare.

Bugetul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a fost suplimentat cu suma de 433,766 milioane de lei pentru susţinerea transportului feroviar, întreţinerea infrastructurii feroviare, plata facilităţilor de călătorie.

Citește și: 139 de vagoane pentru călători vor fi modernizate. Vom călători în condiții mai bune la CFR

Tot Ministerului Transporturilor i-au fost alocate 50 de milioane de lei, sumă necesară pentru plata avansului la contractul de execuţie a Magistralei 6, lot 1, Tokyo - Aeroport Henri Coandă.

Ministerul Justiţiei a primit suma de 81,5 milioane de lei în vederea acordării ajutorului judiciar prin care statul asigură accesul la justiţie al persoanelor care nu pot face faţă cheltuielilor unui proces şi pentru organizarea şi funcţionarea instanţelor judecătoreşti.

Guvernul a alocat Ministerului Afacerilor Internelor suma de de 30 de milioane de lei pentru plata drepturilor de personal.

Bugetul Ministerului Culturii a fost suplimentat cu 60 de milioane de lei pentru realizarea mai multor proiecte, respectiv: achiziţionarea de bunuri din categoria tezaur din patrimoniul cultural; gestionarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film şi producţiei de film; lansarea unor proceduri de achiziţie aferente Programului de Restaurare a Monumentelor Istorice pe anul 2023; organizarea de către Corul Naţional de Cameră Madrigal-Marin Constantin, pentru prima dată, a unui turneu în SUA, în patru mari oraşe; alocarea de fonduri externe nerambursabile suplimentare pentru proiecte deja contractate în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice necesare datorită creşterii costurilor investiţiilor; finanţarea Ansamblului Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet şi a Ansamblului Memorialul Revoluţiei - Decembrie 1989 din Municipiul Timişoara.

Tot Ministerul Culturii a primit şi suma de 25.000 de lei necesară în vederea exercitării dreptului de preempţiune al statului român pentru achiziţionarea unor monede din aur clasate în categoria Tezaur, care au circulat pe teritoriul ţării noastre în perioada Regatului Dacic şi ulterior pe teritoriul fostului Imperiu Roman.

Citește și: Cu ce procent infim cresc în mod real pensiile la 1 ianuarie după ce alimentele s-au scumpit cu 10%

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a fost suplimentat cu 1 milion de lei, fonduri necesare pentru plata indemnizaţiilor pentru persoanele aflate în concediu pentru creşterea copilului şi, după caz, a stimulentului de inserţie aferent.

Serviciul de Protecţie şi Pază a primit suma de 3,7 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente specifice pentru desfăşurarea activităţii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te