Gorj: CJSU a decis suspendarea cursurilor şcolare şi a activităţilor cu public numeros în Prigoria

DE Mircea Marian | Actualizat: 27.02.2020 - 10:20
Școală din comuna Prigoria Foto: Site-ul comunei Prigoria, Gorj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis suspendarea cursurilor în şcolile din Prigoria şi a tuturor activităţilor culturale, sportive şi de orice natură cu public numeros pe raza aceleiaşi comune, a declarat prefectul judeţului, Cristinel Rujan.

SHARE

Potrivit acestuia, cursurile vor fi suspendate în şcolile din Prigoria până la efectuarea dezinfecţiei în toate unităţile de învăţământ.

"În urma convocării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am dispus o serie de măsuri la nivel judeţean pentru a gestiona în mod eficient această situaţie - suspendarea activităţilor culturale, educative şi sportive, precum şi a altor activităţi cu public numeros pe raza unităţii administrativ-teritoriale Prigoria, acolo unde locuieşte cetăţeanul, persoana care a fost diagnosticată ca purtătoare a COVID-19; suspendarea cursurilor în toate unităţile şcolare pe raza comunei Prigoria până la efectuarea dezinfecţiei spaţiilor, izolarea la domiciliu sub supraveghere a persoanelor care au intrat în contact apropiat direct sau indirect cu persoana infectată, precum şi a membrilor familiei cu care locuieşte", a spus Cristinel Rujan.

Totodată, prefectul a adăugat că a fost decisă reinstruirea de către fiecare şef de instituţie publică a personalului subordonat implicat în gestionarea situaţiei de urgenţă, continuarea anchetei epidemiologice şi recoltarea probelor de la persoanele cu care cei doi bărbaţi au intrat în contact.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că primul caz din România confirmat de infectare cu coronavirusul COVID-19 este un bărbat dintr-o localitate din judeţul Gorj, care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini venit în zonă în perioada 18-22 februarie, starea acestuia fiind bună, fără a prezenta simptome.

"Suntem, din păcate, în măsură să vă anunţăm că în urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj, care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Imediat după ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă, şi vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil", a precizat Victor Costache, miercuri seara, într-o conferinţă extraordinară de presă susţinută la sediul MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te