Germania se confruntă cu o creștere „masivă" a numărului de cazuri Covid-19 în rândul nevaccinaților

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.11.2021 - 15:55
Germania se confruntă cu o creștere „masivă" a numărului de cazuri Covid-19 în rândul nevaccinaților/FOTO: Unsplash

Germania se confruntă cu o creștere „masivă” a numărului de cazuri Covid-19 în rândul persoanelor nevaccinate, a avertizat miercuri ministrul sănătăţii, Jens Spahn, cerând o înăsprire a măsurilor, relatează AFP citată de Agerpres.

SHARE

Paturile libere la secţiile de terapie intensivă încep din nou să fie insuficiente, a afirmat ministrul german. „Al patrulea val al pandemiei evoluează, din păcate, aşa cum ne temeam pentru că numărul persoanelor vaccinate nu este suficient”, a completat directorul Institutului Robert Koch de la Berlin (RKI), Lothar Wieler.

El şi-a exprimat regretul de asemenea că regulile de acces în spaţiile publice, restaurante şi săli de spectacol nu au fost întotdeauna aplicate suficient.

Jens Spahn a cerut tuturor landurilor, cu competenţe în probleme sanitare, să înăsprească regulile pentru persoanele nevaccinate în caz de creştere a numărului de infecţii, interzicându-le accesul în anumite locuri publice sau cerându-le un costisitor test PCR.

Citește și: Tatăl natural al fetiței de 4 ani ucise la Arad: Vreau să vin în România să-mi iau băiețelul

Unele landuri, precum Saxonia, în est, şi Baden-Württemberg au pus în practică sau sunt pe punctul de a aplica astfel de măsuri.

„Nu este vorba de hărţuire" împotriva persoanelor nevaccinate, ci de a "evita o saturare a sistemului sanitar”, a subliniat el.

Spahn a declarat de asemenea că doreşte o accelerare a vaccinărilor de rapel, în prezent recomandate persoanelor peste 70 de ani, la şase luni după prima vaccinare.

Citește și: Taxa de 6.000 € pentru admiterea la medicină și cu nota 5, eliminată. După o investigație Newsweek

Cazurile de contaminări cu COVID-19 au crescut vertiginos în Germania după finalul concediilor, în toamnă. Miercuri, RKI a raportat peste 20.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi 194 de decese.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de această situaţie în weekend. Deşi a pledat ca vaccinarea să nu fie obligatorie în ţară, Angela Merkel s-a declarat „foarte întristată” că „între două şi trei milioane de germani de peste 60 de ani nu sunt în continuare vaccinaţi”.

Conform celui mai recent bilanţ al RKI, 55,6 milioane au primit două doze de vaccin, sau 66,8% din populaţie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.